Afzwemmen

IJsselstein, 1 september 2024

Lieve Isa,

Nou meid, het is ongelofelijk. Aan het begin van de week heb ik de zwemvereniging gemaild. Of je kon komen zwemmen, want je wil je C-diploma halen. Ik kreeg dezelfde dag een mail terug: natuurlijk kan dat. Je was de volgende dag al welkom.

Dus dinsdag zijn we samen naar het zwembad gegaan. Ik heb jou in een broek, een shirt, schoenen en een regenjas gehesen. Dat moet je allemaal over je zwempak aan om te kunnen afzwemmen. Het ging fantastisch. Jij had het ook heel erg naar je zin.

Omdat ik deze week veel met jullie in het zwembad zit, ging het bij mij ook weer kriebelen. Ik heb vroeger ook heel veel gezwommen, en toen ik jou zo lekker in het water zag, wilde ik ook wel weer. Ik heb daarom de zwemvereniging weer gemaild. In die mail zette ik ook dat jij het zo naar je zin hebt gehad. Ik had weer snel een reactie: je mocht vrijdag ook wel komen zwemmen. Je hebt aanstaande dinsdag geen les, vanwege de zwemvierdaagse. Je mocht de les daarom alvast inhalen.

Jij vond dat een topidee. Dus wij vrijdag weer naar het zwembad. We heisen jou weer in al die kleren. Jij springt het water in, en hebt het weer geweldig.

Aan het einde van de les komt de zwemjuf naar me toe. Dat het ‘rapido’ gaat met jouw zwemmen; en dat ze denkt dat je bij de volgende keer afzwemmen al je C-diploma kan halen. Dat zou begin oktober zijn.

Voor je A-diploma heb je 2,5 jaar nodig gehad. Voor je B-diploma een paar maanden. En nu voor je C-diploma blijkbaar maar 2 lessen. Ongelofelijk dus.

Ik ben nu natuurlijk een trotse vader. Belangrijker is dat jij trotss op jezelf bent (wat je ook bent), en dat je zwemmen nog steeds heel leuk vindt.

Ik hou van je!
Papa

Leave a Reply