Vliegen

IJsselstein, 24 april 2024

Lieve Isa,

Zaterdag gaat het weer gebeuren. Dan gaan we weer eens met het vliegtuig op vakantie. Voor jou is dat niet de eerste keer. Het is de derde keer. Maar de laatste keer dat jij in een vliegtuig zat, kan je je niet meer herinneren. Dat was ook naar Griekenland trouwens, in 2017. Je was toen één-en-een-beetje.

En nu ben je acht, en is reizen met het vliegtuig voor jou eigenlijk weer helemaal nieuw. Vorige keren wist je niet wat het inhield. Je ging lekker met ons mee, en dat ging prima. Nu ben je toch een beetje zenuwachtig. Waarom, dat heb je me nog niet goed weten uit te leggen, maar ik denk vooral dat het komt omdat het onbekend is.

En, eerlijk is eerlijk, er is niet zoveel aan vliegen. Misschien als we business class zouden vliegen. Maar dat doen we niet. Voor ons is het een paar uur op een krap stoeltje zitten, jezelf een beetje vermaken, en hopen dat je weinig last hebt van je oren met het opsteigen en landen.

Maar goed, daarna zijn we wel mooi in Griekenland en gaan we een paar daagjes van het mooie weer genieten. Op de foto’s van het hotel zie ik dat ze een zwembad hebben, met een ijsbar, en dat we vlakbij de zee zitten. Ik denk dat jij je daar wel vermaakt.

Ik heb er in ieder geval heel erg zin in. En dat vliegen, dat komt wel goed meid.

Ik hou van je!
Papa

Leave a Reply