Complimentjes krijgen

IJsselstein, 12 april 2024

Lieve Isa,

Het schijnt dat het dansseizoen alweer begint af te ronden, meid. Ik heb vroeger nooit op dansen gezeten, dus ik heb dat allemaal niet in m’n hoofd. Voor m’n gevoel ging zwemmen, wat ik deed, gewoon door tot aan de zomervakantie. Wij hadden dan ook elke paar weken een wedstrijd waar we voor bleven trainen.

Jij hebt dit jaar je grote optreden al gehad. Dat was in februari al. Omdat het dit jaar vroeg viel, heeft de dansschool nog een optreden georganiseerd. Dat is iets kleiner, en over een paar weken in Theater Pantalone. Daarna is er nog wel dansles, maar geen optreden meer om voor te oefenen.

De dansschool is alvast aan het kijken naar volgend seizoen. Daarom kreeg je gisteren een briefje mee naar huis, na de les. Daar stond op wat de juf dacht dat goed voor jou zou zijn, en wat jij zou willen doen met dansen vanaf september. Ze schreef dat je, volgens haar, het naar je zin hebt, en dat het zo ook goed is voor je. Daarmee bedoelde ze dat ze het idee heeft dat jij niet meer, vaker, of moeilijker hoeft te dansen. En daar heeft ze wel gelijk in. Maar ze schreef ook dat je het misschien leuk zou vinden om klassieke dans een keertje te proberen. En, dat als je dat leuk vindt, je ook twee keer per week kan komen dansen, of auditie kan doen om in een talentklasje te komen. Dat laatste hoeft van jou niet per se, maar klassiek dansen wil je wel een keertje proberen.

Je juf had ook nog een heel mooi compliment geschreven: dat je de stille kracht van de groep bent, en dat je ontzettend goed danst. Volgens mij haalde jij daar een beetje je schouders voor op, maar mama en ik vonden het heel mooi om te lezen. We zijn ook hartstikke trots op je.

Nou, dit alles zorgt ervoor dat het gesprek over 2x per week sporten weer is opgestart. Als je wil, mag je namelijk absoluut 2x per week dansen. We hebben je namelijk nog steeds niet opgegeven voor karate. Jouw reactie? Je wil je C-diploma halen. Dat kan natuurlijk ook.

We hebben het er vanmiddag nog even over; en als je toch weer wilt zwemmen, dan gaan we dat snel voor je regelen. Als je liever karate doet, dan regelen we dat vlot. Want we hebben genoeg getreuzeld.

Ik hou van je!
Papa

Leave a Reply