Verjaren

IJsselstein, 20 maart 2024

Lieve Isa,

Dat was ‘m weer. Je verjaardag is weer voorbij. En nu ben je acht jaar oud. En jeetjemineetje meid, wat ben jij groot, en wat gaat de tijd snel.

Het was weer feest dit jaar. Wel een beetje chaotisch allemaal, maar volgens mij vond je dat niet zo erg. Je hebt het in ieder geval ontzettend naar je zin gehad.

Je was jarig op zondag, maar dat was niet het moment dat het feest begon. Dat begon zaterdagochtend al. We hadden namelijk één cadeautje voor je, waarvan we dachten dat je het zaterdag gelijk wilde gebruiken. En dat klopte ook. We hadden een roze pak voor je gekocht.

Nou, dat was natuurlijk briljant, en die moest gelijk aan. Want, je had die middag je verjaardagsfeestje!

Maar eerst kwamen oma Thea en opa Erik alvast langs. Oma Thea zou helpen bij je feestje, en wilde voor die tijd je broekspijpen wel wat korter maken, zodat je pak echt goed paste.

Dus helemaal het dametje was jij klaar om je vriendinnen te ontvangen. Met z’n zevenen hebben jullie je eigen cupcakes versiert, de stopdans gedaan, een peperkoekhuis gemaakt, en portretten geschilderd. En natuurlijk een hoop gespeeld, geschreeuwd en gelachen. En je hebt een stapel fantastische cadeaus gekregen, waaronder een aantal dozen van Lego Friends.

Opa en oma bleven logeren, zodat ze zondag direct je verjaardag met je konden vieren. En dat hebben we zondag dan ook maar gelijk gedaan.

Je was stiekem al wakker, maar dat mocht de pret niet drukken toen we zondagochtend zingend en met cadeautjes je kamer binnen kwamen. Je kreeg je cadeaus, en natuurlijk van iedereen een dikke kus, en toen zijn we met z’n allen gaan ontbijten.

Ondertussen zat jij door je nieuwe cadeaus te speuren. Pokemonkaarten, een pokemonknuffel, kleren en nog wat Lego. Ja, je was tevreden.

En niet veel later kwam de rest van het bezoek. (Nog meer Lego gekregen.) En het was allemaal fantastisch en gezellig, maar je werd er uiteindelijk wel een beetje moe van. Dus we hebben samen nog een tijdje op het grote bed boven gezeten. Want je wilde niet alleen zijn. Maar je wilde ook niet samen met iedereen zijn.

En toen kon je er weer even tegenaan. Eventjes. ‘s Avonds ben je lekker op tijd gaan slapen.

(En maandag ben je begonnen met al je Lego in elkaar zetten. En daar mochten mama en ik bij helpen.)

Ik hou van je!
Papa

Leave a Reply