Eigenwijs zijn

IJsselstein, 9 januari 2023

Lieve Isa,

Vlak voor de kerstvakantie kregen we een berichtje van juf Saskia. Ze schreef dat je deze maand waarschijnlijk mag afzwemmen op het schoolzwemafzwemmoment, maar dat je nog wel een paar dingetjes moet oefenen. Die doe je namelijk op het randje van wel goed / nog niet goed genoeg. Als je daar tijdens de vakantie mee zou oefenen, dan zou dat afzwemmen een eitje moeten worden.

Nou, je moeder en ik vinden het natuurlijk hartstikke belangrijk om goed naar je juf te luisteren, dus wij hebben direct geregeld dat je in de vakantie kon zwemmen. Mama heeft een paar daagjes weg geboekt in een hotel in de buurt van Arnhem. Dat hotel heeft een zwembad, dus we konden daar elke dag met je oefenen voor je afzwemmen.

Wat moest je oefenen tijdens de vakantie? Je borstcrawl en je rugslag.

Wat weigerde je te oefenen, omdat je zwemmen veel te leuk vond, en je vooral met een bal wilde spelen en ringen van de bodem wilde opduiken? Juist ja.

Nou, vanochtend had je weer schoolzwemmen, en daar mocht je laten zien hoe goed je had geoefend. De borstcrawl ging… oké. De eerste paar slagen doe je heel goed, maar zodra je moet ademen, wordt het allemaal wat slordig. Dus je kreeg wat tips, en moest het nog een keer doen.

Rugcrawl heb je niet geoefend.

En wat ook nog niet helemaal goed ging was duiken. Je mocht het een paar keer voordoen. Daarna heeft de juf je nog een paar keer geholpen. Maar het is nog niet wat het wezen moet. Wat je nu doet is dat je je hoofd tussen je armen doet, en jezelf voorover in het water laat vallen. Wat de zwemjuf graag wil zien, is dat je ook van de kant afzet. Dat durf je nog niet goed.

Het resultaat: jij was heel teleurgesteld, omdat je alles graag in één keer goed wil doen. Er waren wat tranen, maar gelukkig was ik er bij om je te knuffelen, en dat hielp wel. Toen we met de klas terug naar school liepen, wat je constant aan het geiten met één van je vriendinnen. Volgende week kan je nog het duiken oefenen, en op zondag lopen er met vrijzwemmen ook badmeesters- en juffen rond die je kunnen helpen, dus ik denk dat het wel goed komt.

Ik hou van je!
Papa

Leave a Reply