Uitpakken

IJsselstein, 6 december 2023

Lieve Isa,

Nou, Ies, het is weer voorbij. Sinterklaas is vanochtend vroeg weer teruggereisd naar Spanje; om volgend jaar weer terug te keren. De Sint is dit keer maar drie weken in Nederland geweest, geloof ik, maar het zijn altijd intense weken. Voor Wes en jou is het een tijd vol verwachting, vol goede spanning. ‘Komt Sinterklaas vanavond langs?’ ‘Wat voor cadeautje zal ik krijgen?’ Voor je moeder en voor mij is het ook hartstikke leuk, maar op een andere manier. Die leer je later wel.

Je mocht elke dinsdag en zaterdag je schoen zetten. Daarin heb je een knutselboek, een pokemonverzamelmap, en nog wat dingen gekregen die ik eerlijk gezegd niet meer kan herinneren.

En dan vierden we ook nog eens twee keer Pakjesavond. Eerst op zondag, bij oma Elma en Bonpa in Leiden. Gisteren vierden we het nog een keer, hier thuis, met ook opa Erik en oma Thea.

En wat heb je een berg cadeaus gekregen, meid. Je hebt boeken gekregen, die je nu zelf kan lezen. Je hebt pokemonkaarten gekregen. Je hebt een enorme Sky-knuffel, van Paw Patrol gekregen. Je hebt een LOL-koffer met allemaal speelgoed gekregen. Chocola. Laarzen. Schoenen die licht geven. Een nieuwe muts. Een stapel gedichten. En dan vergeet ik waarschijnlijk de helft. Je bent ontzettend verwend.

En daar ben je natuurlijk ontzettend tevreden mee. Eerlijk is eerlijk, je bent ook een lieve meid geweest het afgelopen jaar. Maar belangrijker dan dat is dat je dingen doet die je leuk vindt. Je hebt het naar je zin op school. Je hebt je A-diploma gehaald met zwemmen. Je hebt een dansoptreden in een groot theater gehouden, en mag binnenkort nog een keer. Je speelt lekker met vriendinnen.

En dan vinden mama en ik het helemaal niet zo erg dat je een berg cadeautjes van de Sint hebt gekregen.

Ik hou van je!
Papa

Leave a Reply