Voor jezelf opkomen

IJsselstein, 16 oktober 2023

Lieve Isa,

Afgelopen week waren er op school oudergesprekjes. Mama en ik mochten naar school komen, samen met jou, om even met juf Saskia te praten over hoe het met jou op school gaat.

Je had de week daarvoor een formulier mee naar huis gekregen. Daarop kon je invullen wat je leuk vond op school, waar je hulp bij wilde, en wat je verder nog graag wilde dat juf Saskia over jou weet.

Al met al was het een positief gesprek. Je vindt het leuk op school, en doet het ook goed. Soms vindt je sommige taakjes een beetje moeilijk of saai, maar dat hoort er ook een beetje bij. Als je op de laptop werkt, krijg je steeds moeilijkere vragen, wat ook leuk is, totdat het te moeilijk wordt. Gelukkig schakelt de laptop de moeilijkheid dan ook terug.

Rekenen, schrijven en lezen gaan allemaal hartstikke goed. Dat zie jij zelf, en juf Saskia ziet dat ook.

Maar, er zijn ook wat dingen die niet zo leuk zijn op school. En dan gaat het vooral om een aantal jongens bij je in de klas, die plagen. We hebben afgesproken dat als ze iets doen, dat ‘stop, hou op’ blijft zeggen, en dat je het ook elke keer aan juf Saskia vertelt. De jongens hebben al een paar keer flink op hun kop gekregen, en ze zitten nu ook allemaal voorin de klas, vlak voor de juf. Jij zit lekker achterin, dus de jongens komen in de klas niet eens meer bij je in de buurt. Dat vond jij wel fijn. Wij, als ouders, kunnen daar ook mee leven.

Voor de rest wil je graag moeilijkere knutsels maken in de klas. Wat je nu krijgt is wat te makkelijk voor je. Je wil graag nieuwe manieren en materialen proberen. Juf Saskia ging daar nog eens goed over nadenken.

Het gesprekje duurde een kwartiertje. Toen we naar buiten liepen, stonden oma Thea en opa Erik klaar. Die bleven een nachtje logeren en kwamen ons helpen met de wasbak in het toilet beneden vervangen. Al met al dus een beregezellige dag!

Ik hou van je!
Papa

Leave a Reply