Jagen

IJsselstein, 12-07-2023

Lieve Isa,

De vakantie is inmiddels begonnen. Voor jou is er niet heel veel veranderd. Afgelopen week had je nog school, en je gaat op dinsdag en woensdag nog gewoon naar de BSO. Je hebt een paar daagjes vrij gehad, maar het echte vakantiegevoel is er denk ik nog niet.

Afgelopen week was wel een beetje een feestweek op school. Maandag had je nog gewoon les. Dinsdag was het afscheid van groep 8. Woensdag was het speelgoeddag, en waren jullie om 12.30 klaar.

En dinsdag was wel heel speciaal, want ik kwam ook mee naar school!

Één van de dingen die jullie gingen doen was namelijk een vossejacht. De leerlingen van groep 8 hadden zich verkleed als sprookjesfiguren, en zich verstopt in de binnenstad. Jullie moesten, in een groepje, alle groepen van groep-achters vinden. Ze deden elk een klein toneelstukje, waarna jullie moesten raden uit welk sprookje ze kwamen. Als jullie dat dan goed hadden geraden, kregen jullie een briefje met een woord erop. Als je alle woorden had verzameld, kon je een zin maken.

Jouw groepje was met z’n zessen, met leerlingen uit groep 1, groep 2, groep 3, groep 5, groep 6 en groep 7. En, bij elk groepje was een begeleider. En voor jouw groepje, was ik dat! Wes zat ook in dezelfde groep, dus we hadden het beregezellig.

We zijn er lekker op uit gegaan. Het weer was goed. Ook had jij duidelijk je sprookjes gelezen, want je wist bij bijna elk toneelstukje over welk sprookje het ging. We hadden de zes groepen vrij snel gevonden, waardoor we ook best wel snel de zes woorden hadden.

We zijn rond 09.00 bij de school vertrokken. Om 10.00 konden we met z’n allen een snack halen in de Kloosterspeeltuin. Dat hebben we braaf gedaan. We hadden op dat moment ook alle briefjes al. Jullie hebben lekker wat appel en komkommer gegeten, en wat limonade gedronken. Daarna hadden we nog alle tijd, want we moesten om 11.00 terug zijn bij de school. Jullie hebben daarom nog even in de speeltuin gespeeld, voordat we teruggingen.

Rond 10.30 waren we weer op school. Ik denk zelfs als eerste groepje. Ik heb daar elk van jullie één van de briefjes gegeven, en jullie moesten zelf de zin maken. Dat lukte vrij vlot: “Hoelang bestaat ‘t Kasteel in augustus 2023?”

Het antwoord is 5 jaar. Jullie hebben dat snel aan Femke, de directrice verteld. Daarna hadden we nog tijd over. Maar, jullie hoefden niet stil te zitten. Op het schoolplein lagen allemaal spelletjes klaar. Jij en Wes hebben meegedaan met groot ganzenbord. Daar kon je op staan, en je mocht met grote dobbelstenen rollen. Toevallig stond ik ook weer bij het ganzenbord om te helpen.

Rond 11.30 was dat klaar, en moesten jullie naar binnen. Groep 8 zou namelijk nog hun musical voor jullie spelen. Ik was daarvoor niet uitgenodigd, dus ik heb nog even geholpen met opruimen en ben daarna naar huis gegaan.

Aan het einde van de dag vroeg ik je hoe je de dag vond. Helemaal geweldig. En je vond het vooral zó leuk dat ik erbij was. En dat vind ik dan weer leuk. Ik zal eens kijken of ik volgend jaar mijn gezicht wat vaker op school kan laten zien.

Ik hou van je!
Papa

Leave a Reply