Knutselen

IJsselstein, 24 mei 2023

Lieve Isa,

Jij hebt iets wat ik niet heb. Als jij iets ziet, dan denk je gelijk wat je ermee kan maken. Je wilt er dan ook mee knutselen. Ik heb dat totaal niet. Ik zie alleen maar troep.

Een stokje van een ijsje? Hop, de prullenbak in. Maar niet als het aan jou ligt. Jij kan er misschien nog een bloem van maken met wat papier, wat plakband en wat kleurtjes.

Een plastic maatlepel, waarvan we er al zes hebben? Huppa, zo naar het vuil. Maar nee, wacht! Daar kan jij een klein meertje van maken. Je verft wel even een visje op wat papier, en op de buitenrand van de maatlepel kan jij ook nog wel wat kleuren. Oh, en mag je met water spelen?

Een lege shampoofles? Zo de container in! Maar dan heb ik geen rekening gehouden met het feit dat jij hier een toverdrankje in kan maken. Wacht maar even, dan laat je het aan me zien. Beetje lavendelspul erin. Beetje water. Nog wat tandpasta. Ietsjes uit een andere fles shampoo persen. Hoe meer ingrediƫnten, hoe beter!

Lieve meid, je bent ontzettend creatief. Je ziet mogelijkheden waar ik alleen maar afval zie. En dat is iets knaps. Echt waar.

Maar Ies, ik heb ook iets wat jij niet hebt. Want als jij dan alles bij elkaar geknutseld hebt, dan laat je vaak een smeerboel achter. Voor mij. Want ik ben dan weer goed in schoonmaken.

Bedankt he!

Ik hou van je!
Papa

Leave a Reply