Dansen

IJsselstein, 16 april 2023

Lieve Isa,

Gisteren was je dansvoorstelling van dit jaar. De tweede keer alweer. En net als vorig jaar, mocht je weer optreden in theater Aan de Slinger in Houten.

Dit keer moest je vroeg beginnen. De eerste show begon om 10.00. Dat betekende dat jij er om 08.30 moest zijn, om je goed voor te bereiden. De wekker stond om 07.15. We waren een paar minuutjes te laat bij het theater, maar iedereen stond nog buiten, dus dat was gelukkig geen probleem.

Ik moet weer weg. Ik mocht de voorbereidingen niet zien. Jij vertelde me ‘s middags dat jullie je hebben omgekleed, make up hebben opgedaan, en de dansen hebben geoefend. Ik heb een wandeling gemaakt in het centrum van Houten, en ben daarna een kop thee gaan drinken.

Om 10.00 waren mama, Wes en tante Soof er ook. Tante Soof had bij ons gelogeerd, en nam mama en Wes in haar auto mee, zodat niet iedereen vroeg in Houten hoefde te zijn. Oom Koen en tante Vief kwamen ook naar de ochtendshow kijken. En het was top hoor meid! Ik heb video’s gemaakt, dus je kan het zelf ook nog een keer bekijken. Het ging volgens mij al een heel stuk beter dan vorig jaar. Je wist je dans beter uit je hoofd, en je hoefde daarom een stuk minder naar je dansjuf te kijken!

Je hebt drie dansen gedaan. Twee met je dansklas, en één met iedereen van de dansschool. Toen ik jou zo lekker zag dansen en springen, moest ik wel even een traantje wegpinken. Je had het zo naar je zin, en ik voelde me hartstikke trots.

‘s Middags, om 12.30, begon je tweede voorstelling. Die ging blijkbaar nog iets beter. Wes en ik zijn naar huis gereden, maar mama was er wel nog bij voor de tweede show. En omi Lenie, opa Erik en oma Thea waren er ook! Oma Elma en Bonpa waren er ook heel graag bij geweest, maar Bonpa moet geopereerd worden aan zijn knie, en oma Elma was ziek, dus ze konden er niet bij zijn. Ik heb wel de video’s van je dansen naar ze gestuurd. Dat vonden ze heel mooi.

Het dansseizeoen is nu ongeveer voorbij. We mogen nadenken over wat je volgend jaar wil doen met dans, en hoe vaak. Misschien is het wel leuk om twee keer per week te dansen. Maar daar hebben we het nog wel over.

Ik hou van je!
Papa

Leave a Reply