Druk zijn

IJsselstein, 31 maart 2023

Lieve Isa,

Nou Ies, het is weer vrijdag. Weer een drukke bijna afgerond. Je hoeft alleen nog maar een paar uurtjes naar school, dan vanmiddag naar zwemles, en morgenochtend naar dansles. Morgenmiddag zijn we uitgenodigd voor de verjaardag van Jasmijn, en zondag is de seizoensopening van de kloosterspeeltuin, hier in IJsselstein.

Soms vraag je of je op nog een andere sport mag. En, lieve schat, we vinden het helemaal geweldig dat je zo graag nieuwe dingen leert en ook wil proberen. Voetbal is het laatste waar je over vroeg. Maar toch zeggen we nee. En dan ben jij weer even teleurgesteld.

Waarom willen we niet dat jij ook voetbalt, of iets anders doet? Niet omdat we willen dat je het niet naar je zin hebt. Nee, schat, je doet al zoveel. Je hebt nu alleen maandag- en donderdagmiddag echt vrij; en dan wil je vaak met een vriendinnetje spelen. Het weekend is natuurlijk ook vrij, maar je leest het hierboven al: we hebben dan ook vaak wat te doen. Mama en ik denken dat als je er nog meer naast doet, dat je dan helemaal geen kans meer hebt om goed uit te rusten.

Je mag natuurlijk wel ruilen, als je wilt. En dat hebben we je ook vertelt. Maar op dit moment vind je dansen en zwemmen toch echt nog het leukst. En dat betekent geen muziekinstrument leren, of voetbal spelen, of terug op kickboksen gaan, of nog iets anders doet wat je ongetwijfeld nog gaat verzinnen.

Dus voor nu: doe lekker je ding. Het hoeft allemaal nog niet zo druk te zijn. Speel lekker. Maak plezier.

Ik hou van je!
Papa

Leave a Reply