Keelklachten

IJsselstein, 26 januari 2023

Lieve Isa,

Afgelopen maandag ben je met mama naar de KNO-arts geweest, in het ziekenhuis in Nieuwegein. Je had alweer een tijd last van je keel, en we komen er maar niet achter wat het is.

Vorig jaar zijn natuurlijk je amandelen geknipt. Daarna heb je een tijd geen last gehad. Maar een paar maanden later, kwamen er klachten. Last van je keel. Droge hoest. Droge keel.

Wij naar de huisarts. Je zou met je mond open slapen, en daarom die droge keel hebben. Je kreeg een neusspray. Leek even te helpen. Maar niet veel later kwamen de klachten weer terug. Niet elke dag. Soms ‘s ochtends. Soms ‘s avonds. Soms als je uit school kwam.

Weer naar de huisarts. Andere neusspray. Je klachten waren even weg, maar kwamen toch weer terug. De neusspray hielp dus niet. En toen waren we het zat. Doorverwijsbrief geregeld, en naar de KNO-arts.

En wat zei de KNO-arts? Die wist het ook niet. Ze denken dat dit nu je ‘zwakke plek’ is. Wat dat ook moge betekenen. Net zoiets als oude mensen die last krijgen van hun knieĆ«n, als het gaat regenen.

Je hebt op dit moment weer weinig last van je keel, dus dat is fijn. In de tussentijd moeten wij maar uitvogelen of het beter voelt als je kamer wat vochtiger is, of juist wat droger. Of dat je geen appeltjes meer moet eten voordat je naar bed gaat. Geen idee wat het zou kunnen zijn. Maar we vinden het belangrijk dat jij weinig last hebt, dus we gaan verder met ons onderzoek.

Ik hou van je!
Papa

Leave a Reply