Uitrusten

IJsselstein, 4 november 2022

Lieve Isa,

Alles is leuk. Of beter gezegd: je vindt heel veel leuk. Daarom wil je heel veel doen. Deze week is een mooi voorbeeld. Hieronder een korte samenvatting.

Maandag ging je naar school. Na school wilde je graag bij een vriendinnetje spelen. We hebben plannen gemaakt om dat op donderdag te doen.
Dinsdag ging je naar school en daarna naar de BSO.
Woensdag was hetzelfde als dinsdag.
Donderdag ging je naar school en daarna bij een vriendinnetje spelen.
Vandaag ga je naar school, daarna heb je extra Engelse les, en daarna heb je zwemles.
Morgen heb je eerst dansles, en daarna een verjaardagsfeestje>
Zondag hebben we geen plannen.

Meid, je hebt een ontzettend druk leven. En we zien dat je moe bent. Je hebt ‘s ochtends wat minder energie, en ‘s avonds ben je op. Je zoekt een rustig plekje op om een beetje met rust gelaten te worden. Als we iets van je vragen, of je moet naar bed, kan je ook lekker emotioneel worden.

En dat is het afwegen – energie uitgeven en weer opladen. Alles wat je doet, vindt je leuk. Je wil het ook graag doen. Maar je wordt er wel moe van. Dat is de energie uitgeven.
En het opladen – ik denk dat je te weinig energie krijgt uit een aantal dingen die je doet. Dat is niet erg, maar dat betekent dat mama en ik meer momenten voor je moeten creĆ«ren dat je weer oplaadt.

En, eerlijk is eerlijk, dat doe je zelf ook. Gister heb je een nestje onder de tafel gemaakt. Alle kussens en dekens heb je daar neergelegd, en je was lekker tablet aan het kijken. ‘s Avonds wil je graag dat mama of ik naast je ligt in je bed. Vanochtend wilde je ook flink knuffelen. Ik denk dat dat momenten zijn dat je weer wat oplaadt.

Meer knuffelen dus.

Ik hou van je!
Papa

Leave a Reply