Staan

Den Haag, 14 januari 2017

Lieve Isa,

Ben je alweer een beetje bijgekomen van de feestdagen? We hebben toen heel veel afgereisd met z’n drietjes. Na 1 januari, was dat ook gelijk klaar. We hebben het de eerste twee weken van 2017 lekker rustig aan gedaan, en volgens mij vond jij dat ook wel prima. Je hebt natuurlijk wel allebei je oma’s al gezien, die komen tenslotte oppassen op de woensdagen.

Gisteren ben je met je moeder naar Waalre afgereisd. Vandaag is namelijk je ome Koen jarig, en opa Erik en oma Thea zijn 31 jaar getrouwd. Reden genoeg om een feestje te vieren. Ik ben thuisgebleven, in Den Haag. Ik heb namelijk een groep vrienden uitgenodigd. Ook heel gezellig. In mijn eentje in ons grote huis zijn en slapen, is wel minder gezellig. Maar, ik zie jou en je moeder vanavond weer!

Lieve Isa, je kan inmiddels kruipen als de beste. De kinderarts zei vorige keer bij het consultatiebureau dat je er vroeg bij was. Je moeder en ik denken dat dat is omdat je elke dag bij mensen bent, die sneller en beter kunnen voortbewegen dan jij. Je ziet op maandag en vrijdag de wat oudere kinderen rondrennen op het kinderdagverblijf. Op woensdag kunnen je oma’s ook beter lopen dan jij. En op dinsdag, donderdag en in het weekend moet je aanzien dat mama en papa óók beter kunnen rondwandelen dan jij. En dat vind je volgens ons maar helemaal niks. Daarom ben je, nu je kan kruipen, heel erg je best aan het doen om ook te leren lopen.

Maar voordat je kan lopen, moet je leren staan. En dat is wat je nu aan het oefenen bent. Je houd je vast, trekt je omhoog, en leunt vervolgens op bijvoorbeeld de bank of de schouw. Je bent heel trots op jezelf als je staat. Je weet alleen nog niet zo goed hoe je ook weer kan gaan zitten. Soms val je achterover op je kontje, waar je dan van schrikt. Maar ook dit gaat elke dag beter! Je moeder en ik denken dat het niet meer zo lang zal duren, voordat jij met je eigen beentjes rondrent.

We zien dat je heel hard werkt, lieve Isa. Weet ook dat je niet alles vandaag al hoeft te kunnen. Je mag ook best af en toe een dagje luieren. Je hebt nog zo veel tijd voor je. Zorg dat je ervan geniet.

Ik hou van je!
Papa

Leave a Reply