Wandelen

IJsselstein, 5 juni 2022

Lieve Isa,

Afgelopen week hebben we weer iets nieuws geprobeerd. Een maand geleden had jij je op school opgegeven voor de avondvierdaagse, en afgelopen week was het zover! Van maandag tot en met donderdag mocht je ‘s avonds 5 kilometer wandelen, door verschillende wijken van IJsselstein.

Ik ben maandag met je meegegaan. We begonnen bij het zwembad, en zijn naar het noorden gelopen, door de wijk IJsselveld. Er waren ook wat vriendinnetjes uit je klas, dus je had het gelijk al naar je zin. Maar na een uur wandelen, werd je toch wel moe. Dus je mocht even op m’n schouders. We spraken af dat je vijf minuutjes op me mocht zitten, en dan weer vijf minuten zou lopen. Nou, na die vijf minuten zat je weer vol energie, en je rende langs de stoet naar voren. Je gleed toen wel uit in het gras, dus je wilde eigenlijk gelijk weer op m’n schouders. Je hebt in totaal drie keer op m’n schouders gezeten, over een wandeltoch van anderhalf uur. Dat had je dus al heel goed gedaan.

Dinsdag zijn oma Elma en ik allebei meegewandeld. We zijn om één van de Nedereindse plassen heen gewandeld. Je was nog een beetje moe van maandag, maar je hebt het hele stuk zelf gelopen. Het heeft nog een beetje geregend, maar dat betekende vooral dat we ook regenbogen hebben gezien. Wel twee tegelijk zelfs! We hadden onze paraplu’s meegenomen, dus heel nat zijn we niet geworden.

Woensdag is mama met je meegewandeld, dus daar kan ik niet veel over vertellen. Jullie schijnen wel 6,7 kilometer gewandeld te hebben, in plaats van 5. Maar dat heb je ook allemaal zelf gedaan, en het ging dus weer heel goed!

Donderdag was de laatste dag en daarom begonnen we, en eindigden we ook, bij het Podium. We zijn toen een stuk naar ons huis gelopen, over de achtersloot. Vervolgens zijn we naar rechts gegaan en hebben zo een blokje gemaakt. Het laatste stuk was door de stad, waar er ook een muziekgezelschap stond om voor ons te spelen. Mama en Wes stonden bij de brug naar het stadhuis met een bos bloemen voor je. Bij het Podium kreeg je ook nog een ijsje en een medaille!

Je vond het allemaal heel leuk, maar ook wel vermoeiend. ‘s Avonds kon je door alle energie niet goed in slaap vallen. Je sliep pas tussen half 10 en 10 uur. De volgende ochtend had je daarom moeite met opstaan. Maarja, je moest wel gewoon naar school.

Je logeert nu twee nachtjes bij opa Erik en oma Thea, om even helemaal bij te komen. Na zo’n drukke week moet je tenslotte goed uitrusten.

Ik hou van je!
Papa

Leave a Reply