Waterpokken

IJsselstein, 22 april 2022

Lieve Isa,

Nou meid, je zit onder. Ik heb het net even nagezocht. Blijkbaar dachten we in december 2016 dat je waterpokken had. We wisten het niet helemaal zeker, omdat je vlekjes had, maar niet echt bultjes. We hielden er daarom rekening mee dat je nog een keer voor het echie waterpokken zou krijgen, met de hoop dat het minder intens zou zijn, omdat je ze misschien al eerder zou hebben gehad.

Maar je zit dus onder. Wes is net een beetje genezen van zijn waterpokken. En het schijnt dat er meer kinderen in de klas waterpokken hebben. En het buurmeisje heeft ze blijkbaar ook. Dus het was eigenlijk een kwestie van tijd totdat jij ze zou krijgen.

Gisterochtend zagen we de eerste vlekjes en bultjes. Vanochtend was het helemaal naar je gezicht getrokken. Je armen en je benen vallen nog wel mee, maar je buik en rug zitten goed onder. Gisterochtend voelde je je al niet zo lekker. Je had een beetje koorts, dus we hebben je lekker thuis gehouden. Vannacht mocht je lekker bij mij in bed slapen (mama en Wes logeren bij opa en oma). Toen had je weer koorts. Uiteindelijk heb je wel rustig kunnen slapen, maar helemaal topfit was je vanochtend niet.

Dus ik heb vanochtend maar aan je gevraagd of je naar school wilde. Je was nog wat warm, maar je voelde je koud. Toch nog wat koorts dus. En je gezicht was bestempeld. Vond je ook helemaal niet leuk. Maar school is dan wel weer altijd heel leuk, en vandaag zijn de Koningsspelen. Dus je wilde toch wel graag naar school.

We hebben je samen in het oranje, rood, wit en blauw gehesen. Je hebt wat gegeten en gedronken. Je haar is leuk gedaan. Het sponsorformulier ingevuld (vanmiddag heb je een sponsorloop), en we stapten op de fiets. Op school kwam Lieke direct naar je toe rennen. Die zag je waterpokken niet eens. Die wilde haar oranje shirt aan je laten zien. Jij liet ook gelijk jouw oranje shirt zien, en toen was het helemaal goed.

Ik heb wel nog met de juf afgesproken dat ze me bellen als je je toch niet lekker voelt. Ik hoop dat het niet nodig is, maar ik zit klaar om je op te halen.

Ik hou van je!
Papa

Leave a Reply