Meedoen

IJsselstein, 15 februari 2022

Lieve Isa,

Nou lieverd, je hebt het ook te pakken: corona. Het is een heel verhaal, maar het is ook weer niet zo spannend, gelukkig.

Donderdagmiddag ging je spelen bij vriendinnetjes, twee zussen. Één van die zussen had net een negatieve test gehad. Haar ouders dachten daarom dat de andere zus ook geen corona zou hebben. Maar dat klopte niet. Je hebt dus lekker de hele middag gespeeld met een vriendin die corona bleek te hebben!

Nu is dat niet zo erg, de kans dat jij iets van corona merkt is klein. Maar je kan wel andere mensen besmetten, en voor hen is het misschien wel erg. Dus we hebben je de volgende dag getest. Niet dat het zo snel te testen is na het spelen met je vriendin, maar misschien waren er andere kinderen in de klas die het stiekem ook hadden. We hebben een thuistest gedaan, en die was positief. We hebben toen snel een test bij de GGD gemaakt, want alleen daar weet je het zeker. Dat ging heel vlot. Een paar uur later waren we in de jaarbeurshallen in Utrecht, en we konden daar zo doorlopen. We hoefden niet te wachten bij het parkeren, of in de rij, of bij de bali. We hebben misschien dertig seconden gewacht voordat je echt getest werd, en ook dat was zo voorbij. Dus we waren ook zo weer thuis. En toen moesten we wachten op de uitslag.

Die kregen we de volgende ochtend. Helaas. Positief. Je hebt corona. Dat betekende nogal wat. Maar eerst hebben mama, Wes en ik ook allemaal een zelftest gedaan. Wij hadden het allemaal niet. Nou, dat was fijn. Voor jou betekende het dat je niet naar dansles mocht, en niet naar school de komende week. Het betekende helaas ook dat we Wes z’n verjaardag niet konden vieren met de familie. Want deze zaterdag, dat jij je positieve uitslag kreeg, was ook Wes’ verjaardag!

Nou, Wes had er gelukkig niet zo’n last van. Hij heeft z’n cadeaus van ons gekregen, en dat was het belangrijkste. Via tante Soof heeft hij ook haar cadeau en dat van opa Erik en oma Thea gekregen, en die vond hij ook machtig mooi. Dus Wes was heel tevreden.

Maarja, nu zit je al een paar daagjes thuis, binnen. En dat is saai. Je verveelt je. Kijkt veel televisie. Maar je kleurt ook veel. En je komt veel knuffelen. Maar je hebt verder nergens last van. Nouja, tot vannacht had je nergens last van. Toen moest je opeens overgeven. En nu heb je last van je keel. Ook niet leuk, maar ook niet zo erg.

Het lijkt erop alsof je vrijdag weer naar school mag. Het is nu dinsdag. Dus nog twee dagen thuis zitten. Donderdag zijn Wes en ik vrij, dus dan kunnen we met z’n allen wat doen. We zullen je vrijdag weer een zelftest geven, voordat we je naar school sturen. (Als dat mag natuurlijk), en dan gaat het normale leven weer door.

Dus eigenlijk is corona vooral heel saai voor jou. Maar we weten wat het ook had kunnen zijn, dus dat vinden we helemaal top.

Ik hou van je!
Papa

Leave a Reply