Opereren

IJsselstein, 27 januari 2022

Lieve Isa,

Gisteren gingen we naar het ziekenhuis. We gingen op consult, zoals het dan heet, om te vragen of er iets gedaan kan worden aan het stokken van je adem tijdens je slaap. Daarnaast snurk je ook, al sinds je een klein babytje was. Je klaagt de laatste tijd ook een beetje over last van je keel. Ik hoopte dat we dit allemaal in één keer zouden kunnen oplossen, en het lijkt erop dat dat kan.

In het ziekenhuis hebben we eerst een rondje gelopen om te kijken of we ergens ijsje konden kopen. Daarna zijn we naar de receptie gegaan om ons in te schrijven. Jij was al ingeschreven, maar ik nog niet. (Ik heb maandag een afspraak, ook bij de KNO-arts, voor m’n oorsuizen, dus ik moest me ook inschrijven.) Daarna zijn we naar de polikliniek gegaan. Nummer 13. Keel, neus en oor.

Daar mochten we even wachten totdat we werden geroepen. We kwamen in een groot kantoor. Wij mochten aan de ene kant gaan zitten, terwijl de arts vroeg wat hij voor ons kon doen. Ik legde dat uit. Daarna mocht jij op een draaistoel komen zitten, zodat de arts je kon onderzoeken. Hij heeft in je neus, in je oren en in je mond gekeken. Ook heeft hij even aan je keel gevoeld, om te voelen of je amandelen opgezwollen waren.

Nou, nu blijkt dat je hele grote amandelen hebt. En die gaan we laten verwijderen. Dat betekent dat we samen een dagje naar het ziekenhuis gaan. Daar brengen ze jou in slaap en zorgen ze dat je niks voelt. Dat halen ze je amandelen weg en brengen je terug naar mij. We moeten dan nog even in het ziekenhuis blijven samen, maar we mogen dezelfde dag al naar huis.

Het kan een tijdje pijn doen in je keel. Maar toen ik m’n amandelen liet weghalen, zo’n 10 jaar geleden, deed dat helemaal geen pijn. En kinderen hebben hier vaak minder last van dan volwassenen, dus ik hoop dat je er weinig last van hebt.

Volgende week wordt ik gebeld door het ziekenhuis. Ze gaan me dan wat vragen stellen om zich voor te bereiden op je operatie. Later horen we op welke dag je geopereerd wordt.

Ik vroeg je of je het spannend vindt. Je had er niet echt een mening over. Ik denk dat als we naar het ziekenhuis gaan voor de operatie, dat je dan de spanning wel voelt. Maar het gaat helemaal goedkomen. En dan is je adem ook weer normaal tijdens je slaap. En je snurkt niet meer. En je hebt minder last van je keel. Lijkt me iets om naar vooruit te kijken.

Ik hou van je!
Papa

Leave a Reply