Niezen

IJsselstein, 22 oktober 2021

Lieve Isa,

Het is herfstvakantie. Dat betekent voor jou dat je overdag niet naar school hoeft, wat je jammer vindt, maar dat je wel dinsdag en woensdag de hele dag naar de BSO kan, wat je geweldig vindt. Maar dit keer werd er roet in het eten gegooid. Een beetje door mama en door mij, maar vooral door je juf.

En voordat je boos wordt op je juf, die kon er denk ik ook weinig aan doen. Wat er namelijk gebeurde is dat één van je juffen helaas positief is getest op het coronavirus. En omdat ze vrijdag bij jou in de klas had gestaan, konden in theorie alle leerlingen het ook hebben. Dat hoorden we op dinsdag.

Dus mama en ik moesten even bespreken wat we moesten doen. Stel dat jij het ook had, zou het niet verantwoordelijk zijn naar je vriendjes en vriendinnetjes op de BSO om jou daar een hele dag te laten spelen. Dus we hebben je opgehaald. Daarna zijn we Wes gaan ophalen van de kinderopvang en zijn we met z’n allen een test gaan halen bij de Jaarbeurs in Utrecht. De test is altijd even vervelend, maar wel snel klaar. En Wes en jij kregen weer een diploma en mochten een klein cadeautje uitzoeken. Jij nam dit keer een plantje mee naar huis.

Nou, vervolgens is het wachten, wachten, wachten. Mama en ik kregen ‘s avonds rond een uur of 19.00 te horen dat we het coronavirus niet hadden. Wes en jij kregen dat de volgende ochtend rond 10.00 te horen. Omdat je officieel op de vijfde dag na blootstelling pas moet testen, en wij op dinsdag, de vierde dag, hadden getest, hebben we jou ook nog een thuistest laten doen. Ook negatief. Dus ik belde de BSO, of je langs mocht komen. Maar helaas. Je moest echt op de vijfde dag een speciale PCR-test doen, en die moest negatief zijn, en je moest klachtenvrij zijn, anders mocht je niet langskomen.

Dus je zat nog een dag thuis. En dat vond je niet leuk. Maar het was wel goed, want je was alles en iedereen aan het ondersnotteren. We zijn samen nog even naar de winkel gelopen, en op de terugweg moest je niezen. Groen snot zat tot over je kin.

Dus dit keer mocht het even niet zo zijn, maar maandag begint school weer, en dan kan je weer lekker spelen met je vriendinnen. Dinsdag mag je ook weer naar de BSO. Je hebt er nu al zin in!

Ik hou van je!
Papa

Leave a Reply