Kerstmis

Leiden, 27 december 2016

Lieve Isa,

Op tweede kerstdag kwam jij met jouw papa en mama naar ons toe om met Aristides en zijn papa Teije en mama Ioanna en met oom Hidde kerstmis te vieren – jouw allereerste kerstmis. Je zag er prachtig uit met een mooie paars/bordeaux rode jurk en een roze vestje. Neef Aristides die een beetje later kwam zag er ook prachtig uit met een mooie wintertrui. Oma kan trots zijn op haar mooie kleinkinderen.

Het was niet echt makkelijk om met de jurk rond te kruipen maar gelukkig vind jij op schoot zitten ook geweldig en kon je je goed vermaken. Je wilt ook steeds staan en dan konden we allemaal nog beter zien hoe mooi de jurk was.

Natuurlijk wilden niet alleen bonpa en oma met jou knuffelen maar ook oom Hidde, tante Ioanna en oom Teije – je kon dus steeds bij iemand anders zitten. Bovendien zorgde Aristides voor genoeg afleiding. Hij kan al goed lopen en zich onder tafels verstoppen of wegrennen voor oom Hidde die een leeuw nadoet. Heel spannend.

Ook was er genoeg lekkers. Tot ieders verbazing had jij niet zo’n trek. Je lustte geen mandarijn en ook bonpa’s zelfgemaakte appelmoes vond je niet lekker. Misschien kwam dat omdat je waterpokken had maar we zijn van jou gewend dat je alles lekker vindt en met smaak opeet.

Waterpokken of niet, je bleef gezellig: handjes klappen en handjes in de lucht gooien; veel lachen. Ook keek je een nieuw spelletje af van Aristides: aaahhhh roepen terwijl er iemand met een vinger voor jouw mondje op en neer gaat zodat je een ah-wah- wah-wah-wah-wah geluid krijgt. Je had heel snel in de gaten hoe je dat moest doen en de enthousiaste aanmoedigingen van iedereen vond je prachtig.

Je hebt heel weinig geslapen. Eventjes viel je bij mij op schoot in slaap maar al snel werd je weer wakker en keek je gezellig toe hoe iedereen aan het eten was. Ik hoop dat je thuis goed uitgerust hebt en dat de waterpokken snel overgaan.

Ik hoop dat je gauw weer komt.

Oma Elma

Leave a Reply