Testen

IJsselstein, 12 april 2021

Lieve Isa,

Afgelopen week hebben we Pasen gevierd bij tante Soof. Daar waren ook Thijn, opa Erik en oma Thea, oom Koen en tante Vief en wij met z’n vieren. Het was, natuurlijk, heel gezellig. Je hebt weer chocolade eieren gezocht, en tante Soof had een lekkere lunch en een heerlijke taart gemaakt. Je broertje en jij hebben dus veel te veel lekkers gegeten.

Maar woensdag werden we gebeld door tante Vief. Ze had corona! En dus moesten wij ons ook allemaal laten testen. En jij mocht niet naar school totdat je zeker weten niet ook corona hebt. Dus we hebben een afspraak gemaakt om zaterdag een coronatest te doen.
(Donderdag kregen we trouwens een mailtje van je school, dat een klasgenootje van je corona heeft en dat de hele school dicht ging tot en met dinsdag, vandaag.)

Dus zaterdag zijn we met z’n vieren in de auto gestapt en zijn we naar de teststraat gereden. Wes en jij vonden het allebei heel interessant. Zelfs de test zelf was bijna leuk. Een hele aardige mevrouw heeft met een wattenstaafje in je keel geschraapt en ook een heel klein beetje in je neus. En toen was je alweer klaar. Je kreeg van een hele aardige meneer een diploma, omdat je zo dapper bent geweest, en je mocht ook nog een cadeautje uitzoeken. Jij koos voor stoepkrijt.

En toen was het wachten. Mama en ik kregen dezelfde dag al de uitslag: negatief. Jij moest wat langer wachten. Zondag aan het einde van de ochtend werden we gebeld: Wes en jij ook negatief! We zijn het gelijk gaan vieren door bij Aristides te gaan spelen.

Jij hebt geen corona. Maar je mag nog niet naar school. Morgen weer. En dan zal het wel rustig zijn in de klas, want al je klasgenootjes mogen ook pas weer naar school als ze een test hebben gedaan. Je zit straks in een klas vol met dappere kinderen.

Ik hou van je!
Papa

Leave a Reply