Foto’s kijken

IJsselstein, 10 maart 2021

Lieve Isa,

Volgende week ben je jarig en dit jaar word je vijf. Dat vindt jij natuurlijk heel erg leuk. Want elk jaar word je een nog grotere meid, en hoewel je van ons niet zo snel groot hoeft te worden, vind je het zelf wel erg belangrijk.

Mama en ik zijn al een paar weken heel subtiel cadeautjes voor je aan het kopen. In ons nieuwe huis hebben we nog niet zo’n goed plekje gevonden om de cadeautjes te verstoppen, dus we hebben ze voor nu op de kast in de huiskamer gelegd. Wel in plastic zakken natuurlijk, maar dat was niet genoeg. Jij hebt het door. Je weet niet wat er in de tassen zit, maar je weet wel dat het voor jou is op je verjaardag.

En wat wil je dan graag krijgen voor je verjaardag? Rolschaatsen! En mooie jurken met glitters. Nou, dat is in ieder geval duidelijk. We hebben dit ook braaf doorgegeven aan de rest van de familie, dus dat zit waarschijnlijk wel snor. We hebben natuurlijk ook een taart nodig, maar dit moeten we nog even met je overleggen welke het moet worden.

Iets wat ik elk jaar doe voor jouw verjaardag (en voor die van Wes), is het maken van een fotoboek. Dat heb ik net afgerond, dus ik heb goede hoop dat het boek dit jaar op je verjaardag binnenkomt. We kunnen ‘m dan gelijk aan opa Erik en oma Thea meegeven, want die komen sowieso op je verjaardag op bezoek.

En met dat proces van fotoboek maken, help jij vaak ook een beetje. Ik moet alle foto’s van het afgelopen jaar uitzoeken, en dat zijn er vaak zo’n 1000. Jij komt dan gezellig bij me zitten om mij te vertellen welke foto’s ik wel en niet mag gebruiken, en we kunnen gelijk wat herinneringen ophalen aan het afgelopen jaar. “Weet je nog dat Aris kwam logeren?” “Kijk, toen waren we in de waterspeeltuin in het Zuiderpark!” “Sinterklaas bij opa en oma was leuk he?”

Ik hou van je!
Papa

Leave a Reply