Spugen

IJsselstein, 2 maart 2021

Lieve Isa,

De afgelopen dagen waren even wat minder leuk voor je, Ies. Vorige week had Wes last van z’n buik. Vrijdag ik. Zaterdag mama. En zondag was jij ook aan de beurt. Je had heel veel last van je buik en kon je eten en drinken niet binnen houden.

Zondagmiddag zaten we naast elkaar op de bank. Je had al verteld dat je last had van je buik, maar er was niet zoveel wat we daaraan konden doen. Je hoefde niet naar de wc en je had geen trek. Ik heb je wat te drinken gegeven en je over je buikje gewreven. Toen moest je opeens heel veel slikken, en daarna kwamen alle worteltjes die je eerder had gegeten eruit.

We zijn samen in bad gegaan, omdat we allebei een beetje vies waren. Maar toen we uit bad kwamen, moest je weer spugen. Gelukkig in het emmertje dit keer, zodat we allebei schoon bleven.

En een half uurtje later kwam het laatste restje van je eten eruit. Je had ook geen trek meer, en wilde eigenlijk niet meer bewegen. Snap ik ook wel. Dus je mocht lekker onder een dekentje op de bank televisie kijken, en je nam af en toe een slokje water.

Maandag gaf je aan nog steeds last van je buik te hebben, dus hebben we je school gebeld om te vertellen dat je ziek was. En dat was ook zo. Gelukkig was het wel beter dan zondag.

Aan het einde van de middag begon je opeens trek te krijgen. Je wilde natuurlijk geen boterhammen, maar een koekje en een bakje chips gingen er wel in. En: alles bleef binnen.

Vanochtend vroeg ik je hoe je je voelde. “Ik heb geen last van mijn buik en ik heb geen last van mijn keel”, zei je tegen mij. Of je naar school wilde? Ja natuurlijk wilde je dat. Dus nu ben je weer bijna helemaal beter, en je bent weer lekker naar school. Dat vind je ook heel leuk, dus dat zal ook wel helpen met je beter doen voelen.

Ik hou van je!
Papa

Leave a Reply