Naar school gaan

IJsselstein, 8 februari 2021

Lieve Isa,

Vandaag mag je weer naar school, Ies. Ik zeg weer, maar dit is de eerste keer dat je echt naar je nieuwe school gaat, hier in IJsselstein. De afgelopen twee weken heb je wel al online meegedaan met je nieuwe klas. Elke vrijdag had je online Engelse les en een kringgesprek en op de andere dagen kreeg je huiswerkopdrachten die je hier thuis kon doen. Maar dan wel in je eentje.

En je vond het superleuk dat je naar je nieuwe school mocht. Je zei “Ik vind het wel spannend, maar ik ben niet bang. Ik ben dapper.” En dat is natuurlijk geweldig. Mama is nu onderweg om je op te halen, en dan horen we zo wel hoe het is geweest.

—een uurtje later—

Je bent helemaal tevreden thuis gekomen. Iemand was jarig geweest en had daarom zakjes met chips meegenomen, die jij natuurlijk direct wilde opeten. Ook heb je opeens een hartje aan je tas hangen en ben je vriendinnen geworden met Amalia.

En dat was het eigenlijk. Meer wilde je niet vertellen, behalve dat je het heel erg naar je zin hebt gehad. En daar zijn je moeder en ik heel blij mee. We verwachten dat je een stuk langer naar deze school zal gaan dan naar je vorige. Dus: lekker spelen, vriendjes maken en dingen leren.

Ik hou van je!
Papa

Leave a Reply