Afscheid nemen

Den Haag, 19 januari 2021

Lieve Isa,

Volgende week is het zover, dan gaan we verhuizen. En dat betekent voor jou dat je afscheid moet nemen van je basisschool, je klasgenootjes en je vriendinnen.

Je basisschool ga je denk ik niet heel erg missen. Naar school gaan, mis je wel. We hebben je ingeschreven bij een nieuwe basisschool, waar tegelijk met jou vier andere meiden starten op 1 februari. Je maakt makkelijk nieuwe vriendinnen, dus ik denk dat je het daar heel erg naar je zin gaat hebben.

Je klasgenootjes ga je denk ik wel een beetje missen, maar ook niet heel erg. Je hebt een aantal vriendjes en vriendinnetjes waarmee je alleen op school speelt. Dat is altijd heel gezellig, en ik denk dat je al snel nieuwe vrienden en vriendinnen heb gevonden op je nieuwe school.

En eerlijk gezegd, denk ik dat het ook wel meevalt met hoeveel je je vriendinnen, met wie je buiten school ook speelt, gaat missen. Je bent een keertje gaan spelen bij Fenne en twee keer bij Emma. Dit vond je heel leuk. Ze zijn ook allebei een keertje bij ons komen spelen. Was ook heel leuk. Jullie zijn ook altijd heel blij om elkaar te zien.

En tegelijkertijd… je hebt ze nu al een tijdje niet gezien, vanwege corona. En we horen je daar nauwelijks over. Soms heb je het over dat je een tekening voor een van je vriendinnen wilt maken, maar verder eigenlijk niks. We gaan wel nog even apart afscheid van ze nemen.

Het is heel sneu dat je nu weer afscheid van je school moet nemen, zonder dat je dat zelf in persoon doet. Toen je van de creche naar de basisschool ging, was ook alles gesloten, dus daar kon je ook geen afscheid nemen. En nu gebeurt het weer. We hopen maar dat corona snel voorbij is, zodat jij weer lekker naar school kan en bij je (nieuwe) vriendinnen kan spelen.

Wat een gedoe he?

Ik hou van je!
Papa

Leave a Reply