Spelen

Den Haag, 8 januari 2021

Lieve Isa,

Spelen doe je natuurlijk al een hele tijd. En spelen met anderen kan je ook al heel goed. Maar de laatste tijd speel je ook op een andere manier, je bent namelijk begonnen met spelletjes met kaarten en met dobbelstenen spelen.

Niet vreemd dat je daar al vroeg mee begint, want bij opa Erik en oma Thea wordt er heel veel geklaverjast en gedobbeld. Jij zag ons dat spelen, en je wilde gelijk meedoen. En daarna wilde je ook meedoen met het Kezenspel, ook met kaartjes en pionnetjes. Je vindt het heel leuk, ook omdat je best vaak wint. En dat terwijl je de regels nog niet zo goed begrijpt.

We hebben een tijdje geleden ook een kwartetspel gekocht om samen te spelen. Dat moest natuurlijk een hele mooie zijn, met eenhoornen en kristallen. En die speel je nu ook regelmatig met mij of met mama.
En we zijn begonnen met rummicub.

Al met al dus al een hele lading spelletjes. Maar dat is niet alles. Nee, jij wilde met mij ook spelletjes spelen op de televisie. Dus ik heb Mario Party gekocht, en die spelen we nu ook best vaak samen. Jij wilt altijd de roze prinses zijn. En ik vind dat natuurlijk helemaal prima.

Er wordt wat afgespeeld hier in huis. Maar het is niet alleen wat ik hierboven heb geschreven. Je vindt het ook nog steeds heel leuk om in je prinsessentent te spelen met je poppen. Of om met Wes op de bank te springen. Of om gepakt te worden. Of om verstoppertje te spelen.

Ik hou van je!
Papa

Leave a Reply