Verkleden

Den Haag, 4 december 2020

Lieve Isa,

Ik heb geloof ik al een aantal keer geschreven over hoe belangrijk het voor jou is om een prinses te zijn. En dat je als een prinses kleden daarbij hoort. Je hebt daarvoor een aantal jurken gekregen die je vrij regelmatig draagt. En niet alleen thuis, ook naar je grootouders, ooms en tantes en naar school. Ik vroeg me af of je je graag verkleed, of dat het echt een prinses moet zijn. Ik heb niet echt een antwoord.

Deze week mocht je twee keer verkleed naar school komen, als pietje. Nu hebben wij geen pietenpak voor je, maar mama heeft heel aardig een outfit bij elkaar gezocht, waardoor je er toch als een piet uitzag. Op school heb je toen ook nog een pietenmuts en -broek gekregen, waardoor je echt een pietje was. De eerste keer verkleed vond je wel oké, maar vandaag, de tweede keer, hoefde je absoluut geen pietenpak aan. Je droeg liever een prinsessenjurk. Wat jij wilt. Dus nu zit je op school in een klas voor pietjes en één prinses.

Maar om te zeggen dat je alleen als prinses verkleed wilt zijn, is ook weer te kort door de bocht. Je vindt het namelijk ook heel leuk om onesies te dragen, en dan specifiek dierenonesies. Je had eerder een lieveheersbeestjeonesie en een giraffeonesie, en die vond je geweldig. Daar ben je helaas uitgegroeid, want wij vonden het ook heel leuk.

Dus ik denk dat je graag verkleed bent als dingen die je leuk vindt, en niet als dingen die je niet zo leuk vindt. Wat natuurlijk heel logisch is.

Ik hou van je!
Papa

Leave a Reply