Feestdagen

Den Haag, 25 november 2020

Lieve Isa,

We gaan een aparte tijd tegemoed, Ies. Nu is het afgelopen jaar al anders geweest dan anderen, vanwege het coronavirus. Althans, voor ons is het nogal anders. Ik weet niet hoe het voor jou en Wes is. Jij hebt er pas vier, vijf jaar op zitten. Misschien is ‘het nieuwe normaal’ voor jou al gewoon normaal. Jij hebt ook minder last van de maatregelen omdat je nog niet naar werk, of een sportclub, of muziekles hoeft.

Nouja.

We gaan richting een jaar met deze coronacrisis, en we mogen uitvinden hoe we de feestdagen gaan vieren. Normaal vieren we Sinterklaas bij opa Erik en oma Thea. Daar zijn dan ook tante Soof, tante Vief en ome Koen bij. Met Kerst hebben we altijd eerst een kerstdiner met Omi en die kant van de familie. We zijn dan met zo’n dertig mensen. Daarna gaan we naar Oma Elma en Bonpa, waar ome Hidde, ome Teije en tante Ioanna en Aristides dan ook zijn.

Nu mogen er niet meer dan drie mensen bij iemand op bezoek gaan. Dus de grote, gezellige feestjes gaan niet door. Sinterklaas gaan we wel vieren bij opa Erik en oma Thea, maar zonder ooms en tantes. Met Kerst gaan we niet naar Omi, wel naar oma Thea. Daar zullen ook geen ooms en tantes zijn. Tweede kerstdag gaan we naar mijn kant van de familie. Daar zijn ome Teije, tante Ioanna en Aristides waarschijnlijk niet bij.

Dus het is allemaal wat magertjes dit jaar. Hopelijk is dit het enige jaar dat dit zo is. Ik ben heel benieuwd of jij er iets van vindt, of dat dit jaar voor jou dus ook normaal is. Ik hoor het vanzelf.

Ik hou van je!
Papa

Leave a Reply