Willen

Den Haag, 4 november 2020

Lieve Isa,

Het is binnenkort Sinterklaas, en niet lang daarna Kerst. Dat betekent dat er speelgoedboeken door grote winkels worden uitgegeven en dat er veel reclame op televisie is voor dingen die jij leuk vindt. En nu is het je moeder en mij opgevallen… dat jij verwend bent.

Voorbeeld 1: Je bent televisie aan het kijken. Tussen twee programma’s door worden er enkele reclames uitgezonden. Bij elke reclame zeg jij, steevast, “die wil ik”.

Voorbeeld 2: Je was laatst bij oma. Oma weet dat jij van speelgoed en poppen houdt. Dus ze had een groot boek met allemaal speelgoed daarin, waarvan ze misschien iets voor je zou kopen. Jij bent door het hele boek gegaan en hebt je naam gezet bij alles wat je wel wilde hebben. En dat was veel. Toen vroeg je aan oma wanneer je met je nieuwe speelgoed kon spelen. Oma antwoordde dat het speelgoed pas de volgende week gekocht kon worden. Dus vertelde jij oma dat ze niet moest vergeten het voor je te bestellen. En dat terwijl je al een nieuwe pop en een paraplu van oma had gekregen.

Ofwel: verwend. Is natuurlijk de schuld van je moeder en mij, dus we gaan je verlangen wat kleiner proberen te maken. Ook omdat ons huis al vol ligt met speelgoed. Geen zorgen, dit gaat helemaal goed komen.

Ik hou van je!
Papa

Leave a Reply