Zien

Den Haag, 23 juni 2020

Lieve Isa,

Afgelopen week waren we bij het consultatiebureau. Je bent daar gemeten (106,5 cm) en gewogen (17,5 kg). Maar dat was niet de reden dat we naar het consultatiebureau gingen. We kunnen je tenslotte ook thuis wegen en meten.

Nee, je moest naar het consultatiebureau voor twee dingen: een ogentest en je laatste prik voor de komende paar jaar.

We begonnen met de ogentest. We hadden thuis een beetje geoefenend, dus je wist wat je moest doen. De test ging redelijk. Niet geweldig goed, ook niet slecht. Maar omdat de dokter niet zeker wist of je antwoorden nou echt goed waren, de ene keer kon je de kleine letters wel lezen en de andere keer de grote letters niet, moeten we nog een keer terugkomen voor een tweede test.

De prik vond je natuurlijk minder leuk dan de ogentest, maar ging wel goed. Laatste keer dat je een prik kreeg, was je nog heel stuk kleiner. Je begreep toen nog niet dat je een prik zou krijgen en dat dat pijn zou doen. Dit keer heb ik het allemaal aan je uitgelegd. Je werd er niet blij van, maar je begreep het wel. Dus dit keer, toen de naald je arm in ging, gaf je geen kik. Heel stoer.

En toen kreeg je een mooie prinsessenpleister van de kinderarts en een lolly van mij, en toen zijn we weer naar huis gegaan.

Ik hou van je!
Papa

Leave a Reply