Leren

Den Haag, 16 juni 2020

Lieve Isa,

Vorige week was je eerste hele week op school. Je bent vijf dagen achter elkaar naar school gegaan. Je mening hierover was wisselend. Na de ene dag vond je het allemaal geweldig. De andere dag wilde je eigenlijk niet meer. Maar, over de hele week genomen, vond je het toch best wel leuk.

Nu ben je op school om te leren. Niet alleen om te leren tellen, of schrijven, maar ook om lekker te leren spelen en om nieuwe vrienden te maken. Of je dat allemaal doet, weten we niet. Je wil eigenlijk niet zo veel vertellen over wat je allemaal op school doet. Alleen toen je donderdag door een bij was gestoken, vertelde je dat uit jezelf. Dat was natuurlijk niet zo leuk, maar je leek het niet zo erg te vinden.

Het lijkt alsof we alleen de negatieve verhalen van je te horen krijgen. Dit is natuurlijk belangrijk om te horen, maar graag horen we wat leukere dingen. Dat je school nog steeds leuk vindt, betekent in ieder geval dat er ook leuke dingen gebeuren, wat ze dan ook mogen zijn.

Iets wat we ook merken is dat je toch wel nieuwe dingen leert op school. We zien je niet opeens schrijven, of tot 50 tellen. Wat je wel doet is elke dag een nieuw liedje zingen. Die leer je niet van ons, dus die moet je dan wel op school leren. En we vinden het geweldig als je zingt, dus wij zijn dan ook helemaal blij en tevreden.

Ik hou van je!
Papa

Leave a Reply