Vertellen

Den Haag, 1 juni 2020

Lieve Isa,

Ome Hidde is op bezoek. Dat vind jij heel gezellig. Jij speelt graag met oom Hidde en oom Hidde speelt graag met jou. Vorige week was oom Hidde er ook. Toen hadden jullie afgesproken om verstoppertje te spelen. Dat is er toen niet van gekomen. Daarom wilde je vanavond extra graag verstoppertje spelen met oom Hidde.

Ooit was je een beetje verlegen naar oom Hidde. Dan kwam hij binnen, en rende jij snel weg. Je wilde dan niet tegen hem praten, of naar hem zwaaien om hem gedag te zeggen. Dat is ondertussen alweer lang geleden. Als oom Hidde nu binnenkomt, dan vlieg je naar hem toe om hem een knuffel te geven.

Oom Hidde luistert altijd heel goed naar je. Jij vertelt daarom alles aan oom Hidde. Niet alleen wat je hebt meegemaakt, maar ook alle verhalen die je hebt verzonnen. Oom Hidde weet daarom nu wat je op school hebt gedaan, en hoe je vriendjes heten, maar ook dat je knuffelpoes een politieagent is en welke knuffels boeven zijn, en hoelang ze dan in de gevangenis moeten blijven.

Als oom Hidde even zegt dat hij wat anders gaat doen, zoals mij mama en mij praten, dan verzin jij een mooie reden waarom dat eigenlijk niet kan. De kamer waar jullie in aan het spelen zijn is een tent, en alles daarbuiten is buiten. En buiten regent het. En als het regent, dan kan oom Hidde toch niet naar buiten? De paraplu is ook nog eens kapot. Nee, nee, dan kan oom Hidde echt niet weg.

Nooit veranderen, schat.

Ik hou van je!
Papa

Leave a Reply