Zindelijk worden

Den Haag, 21 april 2020

Lieve Isa,

Het gaat heel goed met je bed droog houden ‘s nachts. We zijn ondertussen zo’n twee weken bezig met zonder luier slapen, en ik denk dat we misschien drie keer een ongelukje hebben gehad.

Ik heb volgens mij al beschreven hoe we het aanpakken, dus dat hoeft allemaal niet nog een keer. Wel wil ik even zeggen hoe trots ik op je ben met hoe het gister ging. Het was elf uur ‘s avonds, en jij was al een tijdje aan het slapen. Een paar minuten voordat ik naar beneden wilde komen om samen met je te gaan plassen, hoorde ik wat geluidjes. Ik ging kijken, en jij was het. Je was zelf wakker geworden omdat je moest plassen, en had een plasje op het potje gedaan. Daarna was je weer lekker in je bedje gekropen.

Eén aanmerking: je had een beetje mis geplast. Maar je onderbroek en je bed waren nog droog, dus nog steeds heel goed gedaan!

De volgende stap is om mij uit het proces te halen: dat jij altijd wakker wordt als je moet plassen, in plaats van dat ik je wakker moet maken. Ik weet nog niet precies hoe ik dat ga aanpakken, maar het komt vast goed.

Ik hou van je!
Papa

Leave a Reply