Naar school gaan

Leiden, 11 maart 2020

Lieve Isa,

Een grote stap: naar de basisschool. Als je volgende week 4 wordt, dan mag het echt. Voor nu mag je al een paar keer een middag wennen om te kijken hoe het is. Je moet tenslotte pas naar school als je 5 bent, maar als je het al leuk vindt, mag het dus ook vanaf 4.

En je vindt het leuk! We zijn eerst een keertje gaan praten met een van je nieuwe juffen. Dat was na schooltijd, dus de klas was leeg. Jij vond het toen niet zo heel leuk. Er was wel heel veel speelgoed om mee te spelen, maar je durfde dat niet zo goed uit de kasten te halen. Mama en ik dachten daarom dat je het wennen op school ook spannend zou vinden. Maar dat is niet zo.

Vorige week donderdag ben je voor het eerst gaan wennen. We liepen naar school, en ik vroeg je of je het spannend of eng vond om naar school te gaan. “Nee hoor!” riep jij. “Ik vind het helemaal niet spannend!” Oké, mooi.
En toen stonden we voor het klaslokaal, en het was opeens heel druk. Veel papa’s en mama’s die hun kinderen kwamen brengen. Nog veel meer kinderen die overal naartoe renden. Maar we stonden nog geen minuut te wachten, en er kwamen twee grote meiden uit je klas naar je toe. “Ben jij Isa?” vroegen ze je. “Ja” antwoordde jij. En toen kreeg je twee tekeningen en werd je aan de hand mee de klas in genomen. Je kreeg je eigen stoel, en iedereen wilde met je kletsen en je een beetje aanraken. Je kwam ietsjes later nog naar me toe om mij en Wes een kus te geven, en toen mochten we ook wel weggaan. Toen ik je ‘s middags kwam ophalen, zei je juf dat je het goed had gedaan. Jij zei dat je het heel leuk vond op school. En dat vinden wij natuurlijk ook weer leuk.

Gisteren ben je weer gaan wennen. Mama heeft je toen gebracht en opgehaald, dus je moet maar aan haar vragen hoe dat was. Volgens mij heb je het in ieder geval weer heel erg naar je zin gehad.

Morgen ga je voor het laatst een middagje wennen, voordat je volgende week woendag dan écht naar de basisschool gaat. Volgende week zal het ook wel even wennen worden, want dan ga je niet alleen een middag, maar gelijk de hele dag. Je gaat dan ook elke dag naar school, in plaats van alleen op dinsdag en vrijdag, zoals je nu gewend bent.

De basisschool, een hele stap. Je wordt al groot, meid. Veel plezier!

Ik hou van je!
Papa

Leave a Reply