Knuffelen

Amsterdam, 25 februari 2020

Lieve Isa,

Sommige kinderen rennen veel rond, anderen zijn wat rustiger. Jij bent denk ik een van de wat rustigere kinderen. Wat we daar vooral fijn aan vinden is dat je ook af en toe stil kunt zitten, en dat we je gewoon even kunnen knuffelen, zonder dat je afgeleid wordt en wegrent.

En je kan een knuffelaar zijn, Ies. Als je iemand leuk of lief vindt, krijgt die een knuffel. Mama en ik natuurlijk, maar ook Wes en je opa’s, oma’s, ooms en tantes. Vriendjes en vriendinnetjes op school. Shaggy, Puck, Pim en Pom ook.

Maar, de meeste knuffels krijgt… Pip! Pip is je knuffel (van Pip van Woezel en Pip), en de laatste dagen sleep je haar overal mee naar toe. Pip mag mee naar bed, naar opa en oma en naar school. Je bent wel gehecht aan Pip, maar houdt haar niet de hele tijd in de gaten. Wes mag ook wel eens met Pip spelen, en dat bedenk je dan pas weer 20 minuten later, als je weer met Pip wil knuffelen. Ook bedenk je wel eens op het laatste moment dat je Pip ergens hebt laten liggen, waardoor we weer terug moeten om Pip op te halen.

Je bent dol op Pip. Je hebt twee knuffels van Pip: een grote en een kleine. Mama Pip is voor jou, en baby Pip heb je aan Wes gegeven. Ook heb je een Pip-onesie, inclusief staart. Die draag je ook graag.

Lekker blijven knuffelen, Ies.

Ik hou van je!
Papa

Leave a Reply