Betalen

Den Haag, 8 november 2019

Lieve Isa,

Afgelopen week heb je een klein, roze, glitterend beursje van je oma gekregen. Een portemonnee. Een goede kans voor je moeder en mij om je wat over geld te leren. Je hebt ondertussen wel door dat ongeveer alles geld kost, maar hoeveel iets kost en dat geld ook op kan raken, zijn dingen die we je nu langzaam gaan bijbrengen.

Je favoriete winkel is de buurtwinkel. Als we terug van school lopen, wil je altijd even naar binnen om snoepjes te kopen. Dat hebben we een tijdje gedaan, en nu alweer een tijdje niet. Je hebt een keer een euro op straat gevonden, die je vervolgens daar aan snoepjes mocht uitgeven. Je mocht niet de hele winkel leeghalen, dus er is een besef bij je dat geld een bepaalde waarde heeft. Maar: hoeveel elk muntje waard is, is je nog een raadsel.

Vanochtend hebben we wat centjes in je portemonnee gedaan om op school je lampion mee te betalen. Maandag is het Sint Maarten, en je gaat dan weer een rondje lopen met kindjes uit je klas. Je hebt al je geld aan de juf gegeven, en dat was toevallig precies genoeg. Het geld is dus op. Als we straks weer langs de winkel lopen, en je wil snoepjes kopen, kan ik je dat laten doen van het geld wat je nog hebt. Geen leuke les, maar wel een belangrijke.

Geen zorgen, thuis ligt er wat lekkers voor je klaar.

Ik hou van je!
Papa

Leave a Reply