Logeren

Den Haag, 25 oktober 2019

Lieve Isa,

Je bent inmiddels al best vaak wezen logeren. Afgelopen week was het voor het eerst dat er iemand bij jou bleef logeren: je neef Aris. Zondagavond kwam oom Teije Aris brengen, en dinsdagmiddag zijn bonpa en oma Aris weer komen ophalen om hem naar huis te brengen. En in de tussentijd?

Zondagavond was het eigenlijk al tijd om naar bed te gaan, dus zijn we dat maar met z’n allen gaan doen. Aris en jij mochten samen tanden poetsen, naar het toilet, handen wassen, pyjama’s aan en een boekje lezen. Aris had een boek meegenomen: Konijn, het donker en de koektrommel. Die kende jij al, want we hebben ‘m hier ook liggen, maar je vond het heel gezellig om ‘m nog een keer te lezen. Jij aan de ene kant, Aris aan de andere kant, en ik in het midden van het grote bed. En daarna naar je eigen bedje!

De volgende dag was maandag. Ik ben thuis gebleven, zodat ik wat tijd met jullie kon doorbrengen. ‘s Ochtends hebben we het lekker rustig aan gedaan. Nouja, je moeder en ik hebben het rustig aan gedaan. Aris en jij waren aan het rennen en springen en stampen en zingen. Jullie hebben fietsje gereden en gekleurd. Ruzie gemaakt en deze weer bijgelegd. ‘s Middags zijn we met z’n drieën naar buiten gegaan. Eerst naar de regenboogspeeltuin, daarna naar de winkel om wat snoepjes te kopen. Daarna naar de groene speeltuin. Doorgelopen naar een andere speeltuin, die we nog geen aparte naam hebben gegeven. Vervolgens zijn we even naar de winkel gegaan om avondeten te kopen en daarna zijn we rustig naar huis gegaan. We hebben nog een stop op de terugweg gemaakt bij het zwembad. We gingen niet zwemmen, maar jij moest plassen.

Weer thuis aangekomen waren jullie best moe. We hebben de televisie even aangedaan. Aris wilde graag Paw Patrol kijken, en nu ben jij ook helemaal fan. Ik ben begonnen met koken, en jullie hebben zowaar allebei jullie groenten opgegeten. Wel nadat ik had verteld dat jullie anders geen toetje zouden krijgen.

Daarna nog even een beetje televisie, en weer naar bed. Hetzelfde verhaal als de dag ervoor. Alles gezellig samen doen. We hebben weer hetzelfde boek gelezen, maar ik had dit keer ook een tweede boekje, wat jullie ook erg leuk vonden. ‘s Avonds wilde Aris wel weer graag naar huis, maar hij viel al snel in slaap. Ik ben daarna nog even met jou komen kletsen. Jij vond het een hele leuke dag en was ook wel moe.

Dinsdagochtend mochten jij en Wes weer naar school. Aris is meegelopen om jullie weg te brengen, en daarna hebben jullie elkaar gedag gezegd. Ik heb nog een beetje met Aris gewandeld. We zagen een vuilniswagen die de containers uit de grond trok. Dat was heel interessant. Toen we weer thuis kwamen, hebben we het nog even rustig aan gedaan, en toen kwamen bonpa en oma alweer om Aris op te halen.

‘s Middags heb ik Wes en jou weer opgehaald van school. Je vond het heel leuk dat Aris was blijven logeren en je zou het ook heel leuk vinden als hij nog een keertje langskomt. Je vond het nu ook wel even fijn dat hij weer naar huis was, want je was wel moe.

De volgende dag begon je alweer om Aris te roepen, dus dat zit helemaal snor.

Ik hou van je!
Papa

Leave a Reply