Terugkomen

Den Haag, 27 september 2019

Lieve Isa,

Je bent terug! Je bent weer team papa! Je bent nu toch zeker een paar maandjes team mama geweest, maar na m’n vakantie naar Spanje ben je weer stevig teruggekomen naar team papa. Dit betekent dat ik weer meer knuffels en kusjes krijg en dat ik je billen mag afvegen en je tanden mag poetsen.

Mama moet je nog steeds ‘s avonds voorlezen. Daar is ze dan ook veel beter in. Maar: ik mag vervolgens naast je komen liggen totdat je in slaap valt. We kletsen dan nog een beetje over de dag. Gisteren vertelde je over drie monsters die je had gezien: papa monster, mama monster en Isa monster. Ze leken allemaal heel erg op ons, en ze waren heel lief voor je. Ook hielden papa monster en mama monster heel veel van Isa monster. Of ze eng waren? Aan het begin wel een beetje, maar daarna niet meer.

En dan hou je vanzelf een keertje op met praten. Je ademhaling wordt dieper en rustiger en dan, opeens, lig je te slapen. Maar: dan mag ik nog niet weg. Als ik te snel uit je bed stap, dan draai je je om, en dan krijg ik nog even een dikke knuffel, wat je signaal is dat ik nog een paar minuutjes moet blijven. Vind ik natuurlijk supergezellig.

Eerst vond je het nog wel spannend in de grotemeidenkamer en het grotemeidenbed, maar nu ben je er helemaal aan gewend geraakt en vind je het nog best leuk ook.

Ik hou van je!
Papa

Leave a Reply