Vakantie vieren

Amsterdam, 13 mei 2019

Lieve Isa,

We hebben een drukke week gehad. Mama was jarig, we zijn op vakantie geweest, en jij hebt een heleboel gespeeld. Niet allemaal tegelijk natuurlijk.

Zaterdagavond begon het eigenlijk allemaal. Mama en ik gingen naar de verjaardag van Tessa, en tante Vief kwam op Wes en jou passen. Jij was al best moe toen Vief ‘s avonds kwam. We hadden je al verteld dat Vief op zou komen passen, maar je was toch vrij overstuur toen ze er daadwerkelijk was, en wij op de fiets wilden stappen. We hebben je eerst maar naar bed gebracht, en je bent heel snel in slaap gevallen. Tante Vief heeft dus eigenlijk niet op jou gepast, omdat je lag te snurken.

De volgende ochtend hebben we met z’n allen ontbeten bij Op de hoek. Toen vond je het wel gezellig dat Vief er was. Jij was meer geinteresseerd in ijs en lolly’s, maar je hebt toch braaf een boterham met chocoladehagelslag gegeten. We waren vergeten een luier voor je mee te nemen, dus dat was nog even paniek (bij ons, niet bij jou), maar de eigenaresse van Op de hoek had een luier liggen voor dit soort gevallen, en die mocht jij hebben. Na de lunch hebben we de auto volgeladen en zijn we naar opa Erik en oma Thea gereden. Jij hebt lekker een dutje achterin de auto gedaan, terwijl je Vief’s hand vasthield. In Waalre heb jij gestoeid met Puck en geknuffeld met opa Erik. We hebben gezellig met z’n allen gegeten en voor de rest niet is er niet heel veel spannends gebeurd die dag.

De volgende dag was mama’s verjaardag. Opa Erik en oma Thea kwamen zingend onze slaapkamer in, en jij mocht mama helpen met cadeautjes uitpakken. Mama kreeg een grote vaas met badzout. Dit vond je wel interessant, maar niet heel lang.
Opa Erik moest gewoon werken, dus die is niet veel later weggereden. Wij hebben de dag rustig aan gedaan. We zijn ‘s middags naar Center Parcs Kempervennen gereden. Dat is dichtbij het huis van Oma Thea en opa Erik, en we zouden daar een paar daagjes blijven. We hebben daar de auto uitgepakt, een snack gegeten, en toen was het eigenlijk alweer tijd om te avondeten. We hadden afgesproken om weer met opa Erik en oma Thea in Valkenswaard te eten, in restaurant De Heerlijkheid. Jij hebt daar lekker gerommeld, een beetje rondgelopen en over de vloer gekropen, wat frietjes gegeten, heel weinig gekleurd, en vooral naar Youtube gekeken op de telefoon van je opa.
Het eten was lekker, maar het duurde wel even voordat we klaar waren met eten. Daarom lag jij pas om 10 uur op bed.

De dag daarna, dinsdag, hebben we het vakantiepark een beetje ontdekt. Er was een kinderboerderij, waar jij mocht helpen met de dieren eten geven. Ze hadden ook babygeitjes, een hert en een pauw. Heel spannend dus. Achter de kinderboerderij was een speeltuin met een luchtkussen, waar je ook heel erg van hebt genoten.
‘s Middags kwamen Charlotte, Simon en Matteo. Mama en jij zijn samen met hen naar het zwembad gegaan, waar je heel veel pret hebt gehad met Simon op de glijbanen. Ik ben in het huisje gebleven met Wes.
Rond etenstijd kwam Roel ook langs. We hebben pizza’s gehaald, en jij hebt nog een beetje gespeeld met Simon. Jullie waren allebei wel moe van het zwemmen, dus uiteindelijk hebben jullie een beetje op de bank gehangen, tegen ons aan. Na het eten was het vlug naar bed. Jij lag al te slapen toen oma Elma en Aristides langskwamen. Die bleven een nachtje logeren.

De volgende ochtend vertelden we je dat Aristides er was. Jij bent gelijk in zijn slaapkamer gaan kijken, en vanaf dat moment was het dikke pret. Jullie hebben veel gerend en elkaar’s speelgoed afgepakt. Mama is met oma Thea en Wes in Valkenswaard gaan shoppen. Oma Elma, Aris, jij en ik zijn eerst naar de kinderboerderij gegaan, daarna naar de speeltuin, en daarna zijn we met z’n vieren gaan zwemmen. Jij en ik waren samen het watermonster en hebben achter Aristides aangezeten. We hebben geluncht met tosti’s, en daarna waren jullie wel weer heel moe. Tijd voor een dutje dus. We waren eigenlijk van plan om ‘s middags naar Monkeytown in Valkenswaard te gaan, maar tegen de tijd dat jullie weer wakker waren, was daar eigenlijk geen tijd meer voor. Mama kwam niet veel later terug uit Valkenswaard. We hebben toen met z’n allen wat gegeten en daarna heb ik oma Elma en Aris naar het station in Eindhoven gebracht. ‘s Avonds hebben we nog een beetje tv gekeken en geknuffeld. Jij mocht met mama op de kamer slapen en ik sliep met Wes.

Donderdag hebben we vooral een lange wandeling gemaakt. Jij hebt nog even in de kar gelegen, maar je hebt de meeste heuveltjes zelf gelopen. Je bent zelfs nog met mama een slootje overgestoken. Daarna hebben we nog een tijdje in de speeltuin in het luchtkasteel gespeeld. Daarna hebben we wat gegeten, de auto ingeladen en zijn we naar het huis van opa Erik en oma Thea gereden. Opa Erik was uit eten, dus we hebben met alleen oma Thea gegeten. Ze had hele lekkere pasta gemaakt.

Vrijdag hebben we mama naar het station in Amersfoort gebracht. Ze ging een weekendje weg met Sanne. Wij zijn verder gereden naar oma Elma, waar wij het weekend zouden blijven logeren. Oma was natuurlijk weer heel lief voor je en heeft je verwend. Je hebt gelukkig ook je groenten gegeten.

Ik was zaterdag weg, ik had college. Jij hebt lekker met oma en Wes gespeeld. ‘s Avonds was je wel weer heel blij om mij te zien. We hebben ook weer gezellig samen boven geslapen. Wes sliep bij oma op de kamer. Zondag zijn we ‘s ochtends met z’n viertjes even naar buiten gegaan, en zijn we op bezoek geweest bij Anneleen. Daar heb jij oma en mij gecommandeerd om vanalles te doen. Je voelde je al heel snel thuis. We zijn daar maar eventjes gebleven, omdat ik rond de lunch mama bij het station ging ophalen, en ietsjes later ook ome Hidde. Anneleen was in ieder geval heel erg onder de indruk van hoe groot jij en Wes al waren, en vond het geen enkel probleem dat je in haar koelkast en vriezer aan het snuffelen was.

‘s Middags zijn we met z’n allen, dus met mama en oom Hidde, nog even gaan wandelen. Daarna was het weekend eigenlijk voorbij. We hebben gegeten, de auto ingeladen, en zijn naar huis gereden. We waren allemaal moe, en zijn lekker gaan slapen.

One Reply to “Vakantie vieren”

  1. […] viertjes een paar daagjes naar Centre Parcs Kempervennen gegaan. Het lange verhaal mag je op de website van je zus lezen, hier vertel ik alleen hoe jij de vakantie hebt […]

Leave a Reply