Verlegen

Den Haag, 7 april 2019

Lieve Isa,

Ies, je bent een beetje verlegen. Niks mis mee, hoor. Zelfs best wel schattig. Maar soms nergens voor nodig. Voorbeeld: Ome Hidde, of tante Soof. Je ziet ze best regelmatig, maar je hebt altijd een opwarmperiode nodig voordat je weer met ze gaat kletsen en met ze spelen. Als ze binnenkomen en ze zeggen je gedag, dan kruip je achter mij of achter mama. Als ze iets aan je vragen, antwoord je niet. Je wil ze geen gedag zeggen of knuffel geven. Als ik vraag waarom niet, zeg je steevast “papa doen”. Geen probleem, doe ik graag.

En na een tijdje, soms is het een uurtje, soms moet je er een nachtje over slapen, dan is het helemaal omgeslagen. Je had het laatst toen tante Soof een nachtje bleef logeren. ‘s Avonds wilde je niks tegen haar zeggen, en de volgende dag waren jullie bijna onafscheidelijk. Je bent vrolijk de badkamer in gelopen toen tante Soof aan het douchen was, en je bent met haar make up naar buiten gelopen. Je kreeg van haar wat lipstick op, en daar ben je nu bijna aan verslaafd. Je vindt het zo mooi om op jezelf te zien.

Maar goed, je was dus helemaal opgewarmd en fan van tante Soof. Ik hoop dat dit de volgende keer dat je haar ziet nog net zo is, want jullie hebben afgesproken om samen een keertje te gaan zwemmen!

We zien het wel.

Ik hou van je!
Papa

Leave a Reply