Een broertje!

Den Haag, 21 februari 2019

Lieve Isa,

Je hebt een broertje! Op 12 februari 2019, om 01.43 ‘s nachts, is je broertje Wes geboren. Jij was even bij je opa Erik en oma Thea in Waalre aan het logeren, dus je was er niet bij toen het gebeurde. Je bent de volgende dag wel zo snel mogelijk naar ons toe gekomen, samen met je opa en oma natuurlijk. Je logeerde er al vanaf zaterdag, en je vond het wel genoeg geweest. Het was heel leuk om met Puck te spelen, maar je miste ons toch wel.

En toen kwam je binnen. Opa en oma hadden je al verteld dat je een broertje had gekregen, dus die wilde je graag zien. Het eerste wat je zei toen je hem zag was “heel mooi hé”. Wes is dus goedgekeurd. De afgelopen maanden zei je dat je liever een zusje dan een broertje wilde, maar daar hebben we je helemaal niet meer over gehoord.

Maar het is wel even wennen hoor. Zo’n broertje is heel leuk, maar hij moet niet teveel lawaai maken. Dat vind je nog een beetje eng. Gelukkig slaapt Wes overdag veel, en is hij een tevreden baby. Maar soms is hij een beetje verdrietig of een beetje boos, en dan schreeuwt hij. Jij probeert hem dan snel zijn tutje te geven. Soms helpt dit, soms ook niet. En dan weet je het niet meer. Dan haal je snel mama of mij erbij, en vertel je dat Wes verdrietig is. Kortom: je bent al een hele goede grote zus!

Als Wes lekker rustig is, dan wil je ook wel met hem op schoot zitten. Dat vind je dan heel gezellig en je geeft hem veel kusjes. Je bent alleen wel snel afgeleid. Als er iets gebeurd, bijvoorbeeld de deurbel gaat, dan leg je Wes snel neer, en ga je kijken wat er aan de hand is. Vinden wij ook prima, Wes is er nog wel even. Wel voorzichtig zijn als je hem neerlegt, hé?

En nu? Nu weten wij het ook niet, Ies. We zijn nu lekker met z’n viertjes en we gaan eens even goed aan elkaar wennen. Wes drinkt goed en begint wat aan te komen en te groeien, dus hopelijk hoef je niet heel lang te wachten voordat je echt met hem kan spelen.

Ik hou van je!
Papa

Leave a Reply