Vieren

Amsterdam, 8 januari 2019

Lieve Isa,

De kerstperiode is altijd een drukke tijd. Dit jaar ook weer. We hebben veel ondernomen. Vooral veel op bezoek geweest bij familie. Gelukkig waren of neef Aris, of neef Lucas en nicht Ellen er, dus het was altijd heel gezellig.

Zaterdag 22 december zijn we naar Bonpa en oma Elma in Leiden gegaan. Aris vierde die dag z’n derde verjaardag. We hadden een heel groot cadeau voor Aris gekocht, en dat vond hij prachtig. Het was een autogarage met een autotje erbij. Aris had gelukkig meer cadeaus gekregen, want jij wilde daar ook wel mee spelen. Jij bent die dag bij Bonpa en oma blijven logeren. Papa en mama gingen naar een escape room met vrienden.
De volgende dag vierde oma Elma haar verjaardag. Er kwam weer familie op bezoek. Dit keer waren er wat minder kinderen. Aris was er natuurlijk wel nog, dus dat was heel gezellig.

Maandag zijn we naar Zeist gereden. Mama had een hotelletje voor ons geboekt die nacht. Vlakbij Zeist, in Soesterberg, woont Omi. We zijn daar ‘s middags naartoe gereden. Omi had wel zin om met ons naar een speelhal te gaan, waar jij lekker kon rennen en klimmen en bouwen en fietsen en spelen. Je vond het heel leuk, maar je werd uiteindelijk wel moe. We zijn nog met Omi uit eten gegaan. Jij had daar niet zo veel zin in, maar met een telefoon voor je neus, vond je het nog wel acceptabel. Je wilde ook nog wel wat bami eten. Daarna naar het hotel gereden. Daar was geen kinderbedje, dus we hebben je matras naast het onze gelegd. Dat was wel gezellig.

De volgende ochtend zijn we eerst gaan zwemmen in het zwembad bij het hotel. We hadden geen zwemvleugeltjes bij ons, dus we hebben maar kort gezwommen. Jij vond het ook leuker op de kant dan in het zwembad. Ze hadden wasbakken waar je met je voeten in kon, dat was reuzeinteressant. Ook stonden er ligbedden waar je nog even op hebt gelegen.
Na het zwemmen zijn we ons gaan aankleden voor de kerstbrunch met mama’s kant van de familie. Die begon rond een uur of 12, en duurde tot 5 uur. Jij had weinig zin om te eten en bent wandelingetjes gaan maken met Lucas en Ellen. Je kwam uiteindelijk terug met natte sokken. Toen mocht je niet meer weg van ons. Je hebt nog wat gedronken en wat Youtube gekeken. Tijdens het kijken, viel je op mijn been in slaap. Je mocht een uurtje van me slapen, maar was niet echt bereid om wakker te worden. Toen we allemaal naar huis gingen, was jij nog een beetje chagrijnig. Je kon die avond wel weer lekker in je eigen bedje slapen.

2e kerstdag zijn we weer naar Bonpa en oma Elma gegaan. Dit was een rustig dagje. We hebben lekker een beetje televisie gekeken en ‘s avonds eend gegeten!

Opa Erik en oma Thea waren op vakantie, die hebben we daarom niet gezien.

De dagen daarna hebben we het ook rustig aan gedaan, na al dat gereis. Oud en Nieuw hebben we thuis gevierd. Irma kwam op bezoek met Ruben, dat was weer heel leuk! Jij bent lang wakker gebleven, omdat je het vuurwerk een beetje eng vond. Toen we je om 12 uur een gelukkig nieuwjaar kwamen wensen, lag je heerlijk te slapen. Je bent niet van het vuurwerk wakker geworden. De volgende ochtend ontbeten we met pannekoeken, dus een topbegin van het nieuwe jaar.

Daarna was de ‘vakantie’ afgelopen en mocht je op vrijdag weer naar de creche. Je had er weinig zin in, maar was uiteindelijk toch wel weer heel leuk!

Ik hou van je!
Papa

Leave a Reply