Omdraaien

Den Haag, 21 december 2017

Lieve Isa,

Vandaag is je neefje jarig. Hij is 2 geworden! Daar gaan we het verder niet over hebben, maar het is wel fijn om het even te zeggen. (Aris, mocht je dit ooit lezen, alsnog gefeliciteerd!)

Nou, lieve Ies, er zijn wat veranderingen geweest in huis de laatste tijd. Mama en ik dachten dat je wat minder gelukkig was in je bedje, met al die spijlen, en dat je er niet uit kon klimmen wanneer je wilde. We hebben daarom een zijkant van je bedje eraf geschroeft, zodat je nu zelf je bed in en uit kan stappen. Resultaat: je slaapt al twee weken onrustig. Het wordt wel steeds beter, maar dit is toch niet wat mama en ik voor ogen hadden. Je bent ook superverdrietig, als je ‘s nachts wakker wordt. Heel zielig natuurlijk, maar we denken dat als we de zijkant weer aan je bed schroeven, dat je dan helemaal ongelukkig wordt. Dus: even wennen voor ons allemaal.

Verder heb je ook besloten mijn naam te veranderen. Het afgelopen jaar was ik papa. Sinds een week of anderhalf ben ik opeens mama. Net zoals mama. Het maakt het allemaal wel een beetje verwarrend, maar we komen er vaak wel uit met z’n drietjes. Het is ook heel eerlijk van je, aangezien je mama ook maanden lang papa hebt genoemd. (Hebben we nog een leuk filmpje van.)

De kerstdagen komen er weer aan. We gaan de komende periode op bezoek bij je ene opa en oma, dan bij je omi, daarna bij je andere opa en oma en je ooms komen ook nog eens op bezoek bij ons. Drukte dus! Maar wel heel gezellig. Vraag me wat jij er allemaal van denkt.

Ik hou van je!
Papa/mama

Leave a Reply