Feesten

Den Haag, 30 november 2017

Lieve Isa,

De feestdagen zijn weer aangebroken. Sinterklaas is alweer een week of twee in het land en het duurt ook nog maar drie weekjes voordat het Kerst is. Dit betekent twee dingen: veel cadeautjes, maar ook veel gereis.

Afgelopen twee weken promoveerden Dirk en Diede aan de universiteit. Dit betekende dat er voor papa en mama 2 feestjes waren, en jij gezellig bij opa en oma mocht logeren, de ene keer in Waalre, de andere keer in Leiden. Superleuk! (Vonden je opa’s en oma’s ook.) Je bent in totaal een weekje bij je opa Erik en oma Thea geweest, omdat we ook in het weekend zijn blijven logeren. Je opa Erik was namelijk jarig op de 20e.

De dinsdag daarop werd je oma Elma geopereerd aan haar ooglid, dus zijn wij met z’n tweetjes op donderdag langs gegaan om te kijken hoe het met haar ging. Het ging best goed, maar jij vond het toch een beetje eng aan het begin. Oma had namelijk een verbandje over haar oog heen gedaan. Je herkende haar aan het begin niet zo goed. Na je dutje heeft oma Elma het verbandje weggehaald en, ondanks dat haar oog wat rood was, herkende jij je oma weer helemaal en kon er gezellig samen gespeeld worden.

Vandaag komt Sinterklaas langs op de creche. Vorig jaar heb je de goedheiligman daar ook al ontmoet. Toen deed het je nog niet zo veel. Ik ben benieuwd hoe je het dit jaar vindt.

En dan gaan we komend weekend naar Waalre om daar Sinterklaas te vieren. De week erna doen we hetzelfde in Leiden. Daarna hebben we een weekje ‘rust’. Die hebben we wel nodig, want de week daarna is je neef Aris jarig (hij wordt 2), je oma Elma is twee dagen daarna jarig. Weer twee dagen daarna is het Kerst, en gaan we eerst naar Omie toe, en daarna naar je bonba Bernard en oma Elma.

Daarna hebben we alleen nog oud en nieuw, en dan is het feest voorbij.

Ik hou van je!
Papa

 

Leave a Reply