Kletsen

Den Haag, 21 september 2017

Lieve Isa,

Nou meid, het gaat snel met je taalontwikkeling. De afgelopen twee keer schreef ik al over hoe goed je kan praten. Dit gaat met de dag beter.

Laten we beginnen met je eerste zin. Eergisteren (op papa’s verjaardag!) sprak je voor het eerst twee woordjes achter elkaar. We waren bij je opa Erik en oma Thea in Waalre. We zaten met z’n allen aan tafel om wat te eten. Jij wilde graag iets hebben, dus wees je daarnaar. Het was mij alleen niet helemaal duidelijk wat het precies was wat je wilde. Ik wees daarom naar een verschillende dingen en vroeg je of je dat bedoelde. Jij antwoordde met “Nee, die!”.

Nu ben ik dus supertrots als papa. Vorig jaar op m’n verjaardag zei je voor het eerst papa tegen me. Dit jaar was het tijd voor je eerste zin. Ben benieuwd wat je gaat voorbereiden voor volgend jaar.

Je woordenschat wordt ook groter. Je hebt al wat meer woordjes geleerd, zoals appel, dag-dag, klaar, piep en op. Daarnaast zijn er nog veel meer woorden die je nog niet kan uitspreken, maar wel begrijpt. Je komt elke dag een paar keer met een boekje aanlopen. Je wil dan niet voorgelezen worden, maar overhoord! Mama en ik vragen dan waar bijvoorbeeld de slak op het plaatje staat, of het lieveheersbeestje. Jij wijst het dan aan. Dit gaat heel vaak goed, en het gaat elke dag beter!

Ik hou van je!
Papa

One Reply to “Kletsen”

  1. Lieve Isa, Je begint ook te zingen. Poesje mauw en Slaap kindje slaap zijn al herkenbaar.

Leave a Reply