Griekenland

Den Haag, 1 mei 2017

Lieve Isa,

Het is ondertussen alweer even geleden, maar vandaag vertel ik je over onze reis naar Griekenland. In m’n laatste verhaaltje vertelde ik over de heenreis en over de eerste hele dag in Griekenland. Vandaag vertel ik je wat meer over de reis.

Na ons dagje in Athene, zijn we de volgende dag in de auto gestapt en naar Sampatiki gereden. Sampatiki is een piepklein dorpje aan de kust, en tussen de bergen, in de buurt van Leonidio. In Leonidio wonen de andere opa en oma van je neef Aris. We hebben de reis lekker rustig aan gedaan. Voor jou had dat niet uitgemaakt, want jij lag bijna de hele tijd in de auto te maffen. Dat betekende wel dat toen we aankwamen in Sampatiki, jij flink dorst en trek had, dus dat gingen we even regelen.

We checkten in in de appartementjes waar we de komende paar dagen zouden blijven, hebben een half uurtje uitgerust, en zijn toen naar Leonidio gereden. Daar is namelijk de dichtstbijzijnde supermarkt. Jij ging natuurlijk gezellig mee, want je was helemaal niet moe! In de supermarkt kwamen we Nicos en Christina tegen, de andere opa en oma van Aris. Ze waren helemaal van je onder de indruk! Ze vonden je een heel mooi en braaf meisje.

Na onze boodschappen gedaan te hebben, reden we terug naar de appartementjes in Sampatiki. Daar hadden we eindelijk contact met je oom Teije, die ons liet weten dat we met z’n allen waren uitgenodigd om de volgende dag te komen lunchen bij Nicos en Christina. Dat is dan eigenlijk ook het enige wat we die donderdag hebben gedaan. We waren rond een uur of 3 ‘s middags uitgenodigd, en werden heel hartelijk ontvangen. Er was genoeg speelgoed voor jou en Aris samen, en je hebt heerlijk gespeeld. Je favoriet was een knuffel van tante Ioanna, die zij had toen ze klein was. Je neef en jij waren niet zo van het delen van speelgoed, dus het was maar goed dat er heel veel was. Je hebt ook nog gespeeld met een bal en een bel en een trol en een auto en wat knuffels en, als we even niet goed genoeg op hadden gelet, met zonnebrillen. Nicos en Christina vonden je weer heel leuk en gezellig. Ze vroegen je of je aan je neef kon leren hoe hij een tijdje stil kon zitten.

Na een uurtje konden we aan tafel, en vervolgens hebben we twee uur lang gegeten. Er stond zo veel eten op tafel, dat we het zelfs met z’n twaalven niet op kregen! Na het eten werd jij toch wel heel moe, dus het werd tijd om weer terug te gaan naar Sampatiki, om jou op bed te leggen. We hebben nog een kleine wandeling gemaakt door Leonidio, onder begeleiding van je oom Teije. We hebben daar nog een ijsje gegeten, en zijn toen teruggereden naar de appartementen. Jij naar bed, papa en mama naar bed, iedereen naar bed. Maar je wilde ‘s nachts toch niet zo lekker slapen. Je hebt die nacht mama uit bed gejaagd, en bent samen met mij in het grote bed gekropen. Je hebt mij ook flink wakker gehouden, maar het was wel gezellig.

De volgende dag hebben we het lekker rustig aan gedaan. Dat moest ook wel, want je moeder en ik waren nog best moe. Jij was ook niet helemaal uitgeslapen. We zijn die dag naar Plaka gereden, een dorpje iets verderop aan de kust, waar Aris op zaterdag gedoopt zou worden. Je oom Teije liet ons het kerkje zien waar we de volgende dag moesten zijn, en vertrok vervolgens weer, omdat hij andere sociale verplichtingen had. Wij zijn nog even door het dorpje en over het strand gelopen, om vervolgens te lunchen in een restaurantje in de haven. De gastvrouwe was een dame die een paar woordjes Nederlands sprak, en ons ervan kon overtuigen dat ze hele lekkere vis serveerde. Dat zijn we toen maar gaan testen. Je moeder ging voor de inktvis, en ik voor de brasem. Jij zat bij je oma op schoot, at af en toe een hapje mee, en keek je ogen uit. Er waren namelijk drie poezen in het restaurant. Die mochten daar eigenlijk niet zijn, dus ze werden door de gastvrouw weggejaagd. Ze kwamen natuurlijk direct weer terug. En jij vond het prachtig.

We hadden weer groot geluncht, dus tegen de tijd dat we in Sampatiki terugkwamen, lagen we op apengapen. We hebben de rest van de dag weinig meer gedaan. Jij hebt wat rondgekropen, en wij deden wat kaartspelletjes. We hadden met je oma Elma onderhandeld dat je die nacht bij haar mocht slapen, zodat je moeder en ik wat konden bijslapen. En zo geschiedde.

De volgende dag hoorden we dat je aan een blok had doorgeslapen. Je moeder en ik vroegen ons af waarom je dat niet bij ons deed.

Volgende keer: de rest van onze reis naar Griekenland!

Ik hou van je!
Papa

Leave a Reply