Reizen

Athene, 18 april 2017,

Lieve Isa,

Na Duitsland in december en Spanje in januari, ben je nu in Griekenland. Je neef Aris wordt aanstaande zaterdag gedoopt, en daar zijn wij met z’n allen voor uitgenodigd. Maar voordat het zover is, heb je al een heleboel meegemaakt de afgelopen week.

We zijn namelijk op vrijdagavond naar je opa en oma in Waalre gereisd. We waren daar rond een uur of 10 ‘s avonds, en jij was natuurlijk ontzettend moe. In de trein was je voor een groot gedeelte van de reis heel vrolijk, maar hoe later het werd, hoe vermoeider jij werd, en hoe vervelender jij het vond. In de auto ben je toen uiteindelijk in slaap gevallen, om vervolgens in Waalre weer vrolijk wakker te worden. Gelukkig konden we je vrij snel overhalen om verder te slapen. Je opa Erik, oma Thea, Ome Koen en tante Vief waren in ieder geval heel blij je weer te zien.

De volgende dag begon voor jou, en daarom ook voor je moeder en voor mij, om kwart over 7. Zaterdag was een hele rustige, ontspannen dag. Jij hebt een groot gedeelte van de dag spelend doorgebracht. Je hebt nog een heel mooi cadeau gekregen van je tante Vief: een witte jurk. Die kon je de volgende dag gelijk aan naar de paaslunch bij je overgrootmoeder. Dat is dan ook de grote activiteit die we zondag hebben ondernomen. Bij je overgrootmoeder was niet alleen zij, maar ook de rest van de familie heel blij om je te zien. Je neven, nichten, ooms en tantes waren ook heel erg onder de indruk van je mooie nieuwe jurk. Je hebt lekker gespeeld en geklets met iedereen, in het bijzonder je nicht Ellen, en je hebt heel veel nieuwe hapjes geprobeerd, zoals haring en paling. Uiteindelijk werd je toch wel erg moe, en heb je met mama een dutje gedaan op de logeerkamer van Omie.

De volgende dag was het zover: de vlucht naar Griekenland. Je hebt natuurlijk al eerder gevlogen, maar je moeder en ik waren wel weer benieuwd hoe het dit keer zou gaan. We vlogen rond 4 uur ‘s middags, en wilden rond kwart over 2 op het vliegveld van Eindhoven zijn. Ik werd aan het begin van de middag door je andere oma, oma Elma gebeld, dat zij, Bonpa, ome Hidde en tante Talia wat vertraging met de trein hadden, waardoor ze pas rond kwart over 3 op het vliegveld zouden aankomen. We zijn ze toen met z’n allen bij het station van Eindhoven gaan ophalen, en zijn naar het vliegveld gereden. We waren er iets voor drie uur, dus het kwam helemaal goed. In het vliegtuig mochten we op de eerste rij gaan zitten, zodat jij wat extra ruimte had. Toen we eenmaal in de lucht waren, bleek dat je moeder en ik ons geen zorgen hoefden te maken. Je was weer met iedereen contact aan het zoeken, en hebt ruim een uur met je oma en Bonpa gespeeld. Vlak voordat we gingen landen, was je weer erg moe. Je viel in slaap en bent door de landing heen geslapen.

Vanaf het vliegveld moesten we nog een tijdje in de metro reizen, om bij het hotel te komen. Dat duurde wel wat lang, maar ging helemaal goed. In het hotel ben jij direct gaan slapen met oma Elma, terwijl de rest van ons iets te eten ging halen. ‘s Nachts bleek dat het reizen je toch een beetje te veel was geworden, en mochten je moeder en ik je even troosten. Daarna zijn we weer in slaap gevallen.

Vandaag bleven we nog even in Athene. We zijn ‘s ochtends op tijd begonnen met ontbijten, en zijn rond een uur of 10 de deur van het hotel uitgestapt. We gingen namelijk naar de Akropolis. Die hebben wij met z’n tweetjes beklommen. Je hebt je ogen uitgekeken! Niet alleen naar de oude gebouwen en de natuur, maar ook naar de poezen die rondliepen. Vraag maar eens naar de foto’s. Je moeder heeft er een heleboel gemaakt!

Nu lig je met je moeder een dutje te doen, want van al dat geklim, word je moe!

Morgen stappen we in de auto, op weg naar de doop van je neef.

Ik hou van je!
Papa

Leave a Reply