Aftellen

Den Haag, 16 maart 2017

Lieve Isa,

Met nog maar vier nachtjes te slapen, ging je ‘s ochtends weer naar het kinderdagverblijf. Je had er weer zin in, en je vriendjes en vriendinnetjes bij de opvang ook. Je kon niet wachten totdat je moeder en ik weg waren, zodat jij lekker kon spelen. ‘s Middags kregen we nog een foto doorgestuurd, waarop jij de juffrouw aan het knuffelen was. Juffrouw blij, jij blij, wij blij.

Toen je nog maar drie nachtjes hoefde te slapen, ging je een dagje met je moeder naar Nijmegen. Je moeder had Sanne voor haar verjaardag een high tea cadeau gedaan, en Sanne had op haar beurt je moeder uitgenodigd om mee te gaan. En natuurlijk mochten Reza en jij ook mee. Wat ik van je moeder begreep is dat iedereen het geweldig vond. Je hebt heel veel gegeten, maar wilde vervolgens niet slapen. En je had al je kleertjes vuil gemaakt. Gelukkig mocht je er wat lenen van je grote vriendin Reza.

Twee nachtjes voor de grote dag kwamen oma Elma en Bonpa weer oppassen. Ze hadden alvast een cadeautje voor je meegenomen: een loopkarretje. Je kan nu eindelijk zonder menselijke hulp lopen! Dus je loopt wat af en aan met de kar. Daarnaast komen er nog hele leuke geluidjes uit ook, dus je staat de helft van de tijd te dansen.

Nu nog één nachtje slapen… Vandaag was papadag. Je hebt het me wel moeilijk gemaakt. Vannacht was je al een paar keer verdrietig. Ik kon je niet troosten. Mama gelukkig wel. Vanochtend vond je rond een uur of 7 dat het wel weer genoeg was. We hebben ontbeten met een pannekoek, die je helemaal hebt opgegeten. De rest van de dag hebben we samen het huis een beetje schoongemaakt. Ik maakte schoon, en jij maakte het vervolgens iets minder vies dan dat het al was. Je hebt ‘s ochtends lekker lang geslapen, maar ‘s middags had je er niet echt zin in. Ik heb je daarom ‘s avonds een uurtje laten slapen. Toen zijn we nog even boodschappen gaan doen, hebben we samen gegeten, en zijn we in bad gegaan. Toen was jij helemaal uitgeput, dus je ligt nu boven te slapen.

En als je wakker wordt… ben je opeens een jaartje ouder. Wat vliegt de tijd…

Ik hou van je!
Papa

Leave a Reply