Wandelen

Den Haag, 12 maart 2017,

Lieve Isa,

We zijn net teruggekomen van een weekendje bij je opa en oma in Waalre. Je ligt nu boven in je bedje te slapen, want je bent weer kapot van alle activiteit deze week.

Maandag was je nog niet helemaal lekker, maar het ging al een stuk beter dan zaterdag en zondag. We hebben je gewoon naar het kinderdagverblijf gebracht. Na een paar uurtjes werd mama al gebeld. Je had 39 graden koorts, en of ze je wilde komen ophalen. Afgesproken werd dat je na je dutje op gehaald zou worden. Ik ben ook wat eerder thuisgekomen van werk, zodat mama en ik allebei nog wat konden werken en voor jou konden zorgen. Je was vooral wat loom, maar je vond het thuis ook wel weer gezellig. Het leek een storm in een glas water. ‘s Avonds ging het al een stuk beter met je.

Dinsdag had mama weer haar mamadag met jou. Je had mij je virusje gegeven, dus ik was thuis aan het werk. Mama zorgde heel goed voor je, maar je had toch nog niet zo heel veel trek, en ook weinig zin om te slapen. ‘s Ochtends ben je met mama naar de tandarts geweest. ‘s Avonds zijn mama en ik uit eten geweest in Leiden, omdat Paul was afgestudeerd. Oma Thea was wat eerder langsgekomen om op je te passen. Mama en ik hebben een topavond gehad. Jij had nog steeds weinig zin om te eten, en bent daarna in slaap gevallen.

In de nacht van dinsdag op woensdag was je opeens ontroostbaar. Mama en ik hebben allebei aan je bed gestaan om je weer in slaap te sussen, maar niks hielp. Mama heeft je toen bij oma Thea in bed gelegd. Toen hoorden we opeens niks meer. Mama en ik zijn weer gaan slapen, want we moesten de volgende dag weer werken. Oma Thea en jij werden rond een uur of half 8 wakker. Je had je oma niet echt laten uitslapen, dus die was nog wat moe. Buiten was het ook niet zulk lekker weer, het was een druilerige dag. Je hebt het wel prima naar je zin gehad met je oma. Jullie hebben samen een dutje gedaan, en zijn naar de Gamma geweest. ‘s Avonds was je toch wel weer blij om je moeder en mij te zien. Je oma had gekookt (vleesjes en salade) en dat vond jij ook wel lekker. ‘s Avonds ging oma naar huis, en jij naar bed.

Donderdag bleef ik thuis, zoals elke donderdag. Die ochtend mocht je met mij mee naar de tandarts. Daar heb je je heel goed gedragen. Op de terugweg naar huis viel je in slaap. Ik heb je daarom, zodra we thuis waren in bed gelegd. Je bleek opeens uitgeslapen te zijn. Wij hebben even gespeeld. ‘s Middags zouden we eerst naar tante Soof’s huis gaan, om daar een nachtje te logeren, terwijl zij op wintersport was. Voor die tijd moest het hele huis nog worden schoongemaakt. Dat hebben we samen gedaan. ‘s Avonds heeft mama lekker gekookt, en daarna ging ik even sporten. Jij had ondertussen eindelijk je eetlust terug. We hebben die nacht met z’n drietjes in het bed van tante Soof geslapen. Jij vond dit top. Mama en ik sliepen niet echt lekker.

Vrijdag ben je weer naar de kinderopvang gegaan. Dit keer ging het de hele dag goed. Mama heeft je ‘s middags opgehaald. We hebben toen met z’n drietjes gegeten, voordat wij (jij en ik) samen naar Waalre gingen. Mama had een afspraak met Maartje, en zou de volgende dag komen. Wij zijn samen in de trein gestapt, en dat ging heel goed. Jij was vrolijk, aan het klimmen en naar mensen aan het lachen. We hebben samen wat spelletjes gespeeld, waar jij heel erg van moest lachen. Daar werd ik natuurlijk ook blij van. Toen we bijna in Eindhoven waren, was je toch wel heel moe. Ik heb je toen nog even wakker gehouden. Oma Thea heeft ons toen opgehaald bij het station. Daar thuis kreeg jij een fles, een schone broek, en mocht je gelijk naar bed. Je leek in slaap te vallen… totdat je je opa hoorde thuiskomen. Je was gelijk weer wakker en heel vrolijk. Dat vond opa Erik natuurlijk helemaal top. Niet veel later werd de slaap je toch te veel, en ben je lekker gaan snurken. Opa, oma en ik hebben nog even televisie gekeken, en zijn daarna ook naar bed gegaan. Jij begon de nacht op de slaapkamer van je opa en je oma, maar rond een uur of half drie was je opeens heel verdrietig. Ik heb je toen meegenomen naar mijn bed. Je lag daar een stuk rustiger.

De volgende ochtend heb je fijn gegeten en gespeeld met opa, oma, ome Koen en tante Vief. Tante Vief nam je bij de hand om een kleine wandeling te maken. Bleek dat je je ook prima met een hand in evenwicht kon houden! Ondertussen zat mama al in de trein, want die had jou natuurlijk enorm gemist. ‘s Middags zijn je opa, je moeder, jij en ik nog gaan wandelen in het bos. Jij zat in de wandelwagen en opa Erik duwde deze. Vond jij natuurlijk geweldig. ‘s Avonds weer lekker gegeten, al heb jij wel heel veel rijst op de grond gegooid. Jij ging naar bed, en wij gingen een spelletje spelen. Je moeder heeft zowaar een keer gewonnen, dus die was ook helemaal blij.

En vanochtend hebben we weer een rustig dagje gehad. Jij bent al vroeg met je opa naar beneden gegaan, en hebt daar wat gegeten, gedronken en gespeeld. Later hebben we met z’n allen ontbeten en ben je met mij in bad geweest. Daarna moest je naar bed, maar wilde je eigenlijk nog niet slapen. Uiteindelijk heb je een dutje met je opa gedaan, terwijl mama en ik weer een rondje in het bos gingen wandelen. Wij kwamen terug, jij werd wakker, en we bereidden ons voor om naar huis te gaan. We hebben nog even een broodje gegeten, en toen hebben je oma en je opa ons bij het station afgezet. En nu zijn we thuis!

Ik hou van je!
Papa

Leave a Reply