Toetsen

IJsselstein, 17 september 2024

Lieve Isa,

Ik schreef laatst dat ook ik moest wennen aan dat ik nu een dochter heb die in groep 5 zit. Je hebt opeens klassendienst, waardoor je na school nog even bezig bent. Je krijgt (een beetje) huiswerk, waarover ik je vragen stel, en he overhoor. Je krijgt toetsen, waarvoor ik je een peptalk geef. En je krijgt nu ook cijfers voor die toetsen.

Gister stonden mama en ik op het schoolplein om Wes en jou op te halen. Wes was al een paar minuutjes klaar toen jij naar buiten kwam. (Klassendienst.) Je leek al heel tevreden met jezelf. Blij. We kregen een knuf, en toen vroeg je me ‘wil je weten welke cijfers ik voor m’n toetsen heb gehaald?’. Nou, natuurlijk wil ik dat weten. Altijd! En de manier waarop je het vroeg, gaf me ook al een idee wat je resultaat ongeveer was.

Nou, toen vertelde je heel blij over dat je een 10 voor dictee had gehaald, en een 9,5 voor naut. En dat is natuurlijk fantastisch. Mama had het er al over dat we het konden inlijsten of aan de koelkast hangen. Dat leek jou wel wat.

En ook ik ben natuurlijk hartstikke trots. Toch heb ik je nog even ingefluisterd dat ik natuurlijk hartstikke trots ben, maar dat ik dat ook zou zijn zonder dat je geweldig goede cijfers zou halen. En daarna vroeg ik je wat ‘naut’ eigenlijk is. Dat vak had ik vroeger niet op school. Blijkbaar is het een combinatie van biologie, natuurkunde, aardrijkskunde en nog wat andere vakken. Je toets ging in dit geval over techniek.

Weten we dat ook weer.

Ik hou van je!
Papa

Leave a Reply